|
Autor |
Wiadomość |
rudi
Rocznik: 2014
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Lukasz
Jeżdzę: A8 D4
|
Wysłany: 2023-12-26, 10:59 Właściwe wartości geomerii kół
|
|
|
Witam
Pytanko odnośnie geometrii. Czy ktoś z was ma dostęp do wartości jakie powinny być przy ustawianiiu geometrii kół i zawieszenia? Byłem udwóch i kazdy ustawia inaczej. Jeden był Hunter a drugi Hartmann. Oba ustawienia nie halo. Auto lata przy wiertrze, na drodze jak pijany Tadek.
Nie mam uczucia stabilności podczas jazdy. Tak jakby auto trochgę pływało.
Zmieniałem zały przód , zimówki nowe. Nie wiem czy jeszcze z tyłu coś zmieniać bo jest stare, czy po prostu geometria skopana. |
|
|
|
|
|
|
|
Arthur
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: 6-speed manual
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Artur
Jeżdzę: S8 D2,cq V8,90Q B2,RS4b7,A7
Pomógł: 5 razy Wiek: 43 Dołączył: 03 Lip 2011 Posty: 204 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2023-12-26, 13:02
|
|
|
hunter jest bardzo dobra geometria, pytanie czy ustawiali wysokość auta i brali wyniki pod uwagę przy regulacji |
|
|
|
|
|
|
|
rudi
Rocznik: 2014
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Lukasz
Jeżdzę: A8 D4
|
Wysłany: 2023-12-26, 21:45
|
|
|
Arthur napisał/a: | hunter jest bardzo dobra geometria, pytanie czy ustawiali wysokość auta i brali wyniki pod uwagę przy regulacji |
Tego akurat nie wiem, bo odebrałem auto już po zbieżności z wydrukiem tylko. Wiem że zrobili na lenia bo z tyłu nie ustawili kąta, tylko powiedzieli że zapieczona śruba. W domu odkręciłem ją bez problemu, czyli nawet jej nie dotknęli. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|