|
Autor |
Wiadomość |
seweryn233
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Seweryn
Jeżdzę: a8
|
Wysłany: 2024-01-24, 17:46 [D3 07 4.2TDI
] ciepły kabel plusowy od akumulatora
|
|
|
Witam panowie mam pytanie czy w waszych audi nagrzewa się ten kabel plusowy ale tylko ten kawałek do pirotechniki te 20 cm kabla dalej mam zimny a ten kawałeczek jest ciepły a nawet bardzo ciepły dodam że kupiłem drugi wymieniłem i jest tak samo |
|
|
|
|
|
|
|
sssebek
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Sebastian
Jeżdzę: FSR/A8 D3/inne
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Kwi 2017 Posty: 353 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2024-01-25, 12:00
|
|
|
Nie nagrzewa się, jest zimy, ale pod warunkiem, że ma odpowiednie przejście elektryczne. Ja moje kable poprawiałem (choć został mi jeszcze odcinek przy silniku). Zdejmowałem izolację przy zaciskach, grzałem paliczkiem gazowym a później podawałem cynę z topnikiem żeby wchodziła w zacisk aż się całe zacynowało. Od tamtej pory kabel jest zimny. I nie ważne że kupiłeś drugi kabel. Jest on tak samo stary więc praktycznie w takim samym stanie. Nie ma się co czarować, to są już 20 letnie elementy i tyle. |
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|