|
Autor |
Wiadomość |
Yoyo008
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Filip
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2024-06-26, 07:47 [D3 preFL ALL
] A8 d3 3.0 tdi nie odpala ,brak masy steruj
|
|
|
Witam wszystkich, jako że tematu takiego nie znalazłem (tzn były takie tematy ale pomagały tam wymiany przekaznikow ,u mnie nie pomaga). Pojechałem do sklepu normalnie zgasiłem auto i już nie odpaliło, swieci tylko na zaplonie asr ,ABS, airbag ,żółta kontrolka od zawieszenia i piszczy czerwony wykrzyknik na fis.
Wieczorem chciałem przyciągnąć ją do domu a ona jak gdyby nigdy nic odpaliła i dojechała na kołach. Zgasiłem I już nie odpala .szybkie pomiary i rozebranie osłon, przekaznik 370 ten wyżej nie pyka ,rozebrałem jak go ręcznie zewre to auto daje prad na przekazniki rozrusznika i pali jak zloto ,jak tylko go puszcze gasnie. Komputer wiele nie daje. Nie widzi sterownika abs ,zawieszenia, silnika ,skrzyni. Nie można też na zapłonie zmienić polozenia lewarka. Blokada kierownicy blokuje i odblokowuje normalnie. Sprawdzałem i zarowka i miernikiem. Brak masy sferujacej przekaznika 370 na rozruch. Przewod od wtyczki do kessy do samego przekaznika sprawny. Kessa tez na rzut oka czysta i bez upaleń. Wysyła stałe blad w immo 00576 006 terminal 15 short to plus oraz 00185 006 control circuit relay for supply voltage terminal 15 short to plus. Bezpieczniki sprawdzone i przeczyszczone gniazda kontaktem. Proszę pomóżcie bo już sam nie wiem co jeszcze mogę sprawdzić. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|