Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D3 ALL ] Nie działająca żarówka światła dziennego 21w + c  
Autor Wiadomość
Wiktorix 

Rocznik: 2006
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Wiktor
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2024-11-09, 21:51   [D3 ALL ] Nie działająca żarówka światła dziennego 21w + c

Witam, mam bixenony skrętne z funkcja doświetlania i dodatkowo żarówka 21w jako światło dzienne. Swiatlo dzienne dziala tylko w pozycji przelacznika 0. Jak przełącze na auto to wlaczaja sie bixenony, ale swiatlo dzienne ( dodatkowa zarowka 21w) wylacza sie , to samo na on. Ta dzienne zarowka nie dziala rowniez jako coming home. Jak zakodować ta dodatkowa żarówkę 21w w VCDS zeby dzialala rowniez w pozycji auto i on oraz coming home, Czyli praktycznie caly czas?

Następna kwestia to czemu nic się nie świeci oprócz wnętrza jak odblokuje auto? W mmi mam ustawione wszystko na ON ale nic się nie świeci jak odblokuje auto. Tzn przeciwmgielne, mijania i dzienne nie świecą gdy odblokuje auto. Jeśli wychodzę z auta i zablokuje auto to tylko przeciwmgielne działają. Czy to jest wina jakiegoś sterownika czy kodowania czy ja coś źle robię? W innych samochodach to wszystko się zapalało gdy wychodziłem i wchodziłem do auta.

Oświetlenie ambient też jest nie do ustawienia w mmi. Opcję highway itd nie można ustawić bo kursor automatyczne wraca do pozycji, nie da się nawet o jedną pozycję przestawić.

Padł moduł komfortu? Proszę o pomoc.

drago_o 
Moje A8

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2024-11-10, 20:21   

Wiktorix napisał/a:
Ta dzienne zarowka nie dziala rowniez jako coming home.

Nigdy nie działa jako comming/leaving home.
Wiktorix napisał/a:
Swiatlo dzienne dziala tylko w pozycji przelacznika 0.

Powinno działać na 0 i na AUTO gdy jest jasno.
Wiktorix napisał/a:
Jak zakodować ta dodatkowa żarówkę 21w w VCDS zeby dzialala rowniez w pozycji auto i on oraz coming home, Czyli praktycznie caly czas?

Nie da się. Tylko na 0 i na AUTO. Ostatnia pozycja w kodowaniu typu lampy z tego co pamiętam.
Wiktorix napisał/a:
Następna kwestia to czemu nic się nie świeci oprócz wnętrza jak odblokuje auto? W mmi mam ustawione wszystko na ON ale nic się nie świeci jak odblokuje auto. Tzn przeciwmgielne, mijania i dzienne nie świecą gdy odblokuje auto. Jeśli wychodzę z auta i zablokuje auto to tylko przeciwmgielne działają. Czy to jest wina jakiegoś sterownika czy kodowania czy ja coś źle robię? W innych samochodach to wszystko się zapalało gdy wychodziłem i wchodziłem do auta.

W MMI masz ustawienia czasu trwania comming i leaving home. Działają tylko przeciwmgłowe, mijania tył i chyba podświetlenie tablicy rejestracyjnej.
Wiktorix napisał/a:
Oświetlenie ambient też jest nie do ustawienia w mmi. Opcję highway itd nie można ustawić bo kursor automatyczne wraca do pozycji, nie da się nawet o jedną pozycję przestawić.

A masz paski w drzwiach czy tylko ktoś zakodował bez wyposażenia? Na nogi masz miejsce na włożenie żarówki w5w czy płyke z ledami fabryczną? Jakiego koloru jest podświetlenie klamek - białe czy czerwone?
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Odpowiedz do tematu