|
Autor |
Wiadomość |
Judo
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 09 Sty 2011 Posty: 222 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 2011-05-12, 14:50 [D2 95
] Mrugajace światło w kabinie. HELP
|
|
|
Witam
Od dwóch dni zauważyłem następującą rzecz: wsiadłem do auta ( mam włączone podświetlenie przy otwarciu drzwi ), zamknąłem drzwi,odpalilem i zaczeła mi mrugać lampka na górze ( podświetlenie kabiny ) i świeci się czujnik otwarcia drzwi chociaż drzwi były są zamknięte, wysiadłem sprawdziłem resztę drzwi wszyskie byly pozamykane...przestawiłem lampkę w pozycje wyłączoną , lampka przestała mrugac czujnik drzwi zgasł. Następnie zgasiłem auto, chciałem sprawdzić czy wszystko ok włączyłem podswietlenie na otwarcie drzwi nic- nic nie mrugało, wysiadłem zamknąłem drzwi, chce zamknąc drzwi piloten, zamknęly się i znów to samo światełko w kabinie mruga - zupełnia jakby był to jakiś alarm czy coś w tym stylu... ma ktoś jakieś pomysły, może już ktoś się z tym spotkał?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
maciu
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tip
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: D3, (S8,A8,V8,S4)
Pomógł: 52 razy Dołączył: 19 Lip 2009 Posty: 2900 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-05-12, 19:54
|
|
|
czujniki zamknięcia są w zamkach - dostać się tam - przechlapane, trzeba rozbierać
całe drzwi z ramką, na szybko możesz spróbować ustalić które to drzwi
i odciąć |
_________________ Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020 |
|
|
|
|
|
|
|
Judo
Moje A8
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 09 Sty 2011 Posty: 222 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 2011-05-17, 08:21
|
|
|
Ale jak ustalić , trzeba podpiąć pod kompa czy jest jakaś prostsza metoda??
Pozdro |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|