|
Autor |
Wiadomość |
mdamian
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3
Pomógł: 84 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 2107 Skąd: 3-miasto
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas134
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: 6HP26 GZA
Zasilanie: ON
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D3 & Corvette C4
Pomógł: 16 razy Wiek: 35 Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 1003 Skąd: Łosice
|
Wysłany: 2011-09-03, 17:37
|
|
|
Miałem coś o tym w szkole o tych silnikach i właśnie tam wykładowca nam tłumaczył, że pije i LPG i PB jednocześnie dokładnie nie pamiętam jak to było, ale coś, że np jak jakiś VW 1,6 i ma 4 gary to 3 na gazie 1 na PB i się to zmienia cały czas kolejność tego co na PB lata, ale pewny nie jestem |
_________________ Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
|
|
|
|
|
|
|
|
wolek
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Michał
Jeżdzę: SuperB
Pomógł: 26 razy Wiek: 37 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 726 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2011-09-03, 20:38
|
|
|
Więc zaczne od początku, silnik fsi jest silnikiem o bezpośrednim wtrysku paliwa, co powoduje komplikacje w instalacjach gazowych gdyż wtryskiwacz benzynowy jest bezpośrednio w komoże spalania. Podczas gdy silnik pracuje wtryskiwacz jest chłodzony paliwem które przez niego przepływa. Gdy dokładamy instalacje LPG, niemożliwym jest całkowite odłączenie wtrysku paliwa gdyż niechłodzony wtryskiwacz zapieka się, dlatego raz na pare czykli musi poza wtryskiem LPG być podane paliwo (benzyna). odbywa się to w ściśle określonej proporcji( nie pamiętam dokładnie jakiej więc nie będe podawał wartości). w rezultacie otrzymujemy jednostkę która spala zarówno LPG jak i benzykne jednocześnie co wiąże się już ze sporo mniejszymi oszczędnościami w poruwnaniu do tradycyjnej jednostki MPI (multi point injection) z dołożoną instalką LPG |
_________________ Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|