Wysłany: 2011-11-29, 23:51 [D2 96 3.7PB/LPG
] Problem z ogrzewaniem
Witam Panowie mam pytanie czy nie nabita( a wrecz pusta) klima może być przyczyną słabego ogrzewania w aucie czy od ogrzewania jest tylko nagrzewnica??bo np jak włącze ogrzewanie to po chwili czuć jakby cos sie paliło i zaczyna śmierdzieć??Co to może być Panowie?
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptr.
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: D2 4.2// E38 750iL Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Sie 2011 Posty: 131 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-11-30, 00:24
Auto jest ogrzewane ciepłem płynu chłodzącego. Jest to tańsze w eksploatacji, niż praca sprężarki klimatyzacji (napędzana z paska na kole pasowym połączonego z wałem silnika).
Klima ma, w okolicy wymiennika (nagrzewnicy) wody pod deską rozdzielczą dodatkowy wymiennik ciepła (chłodnicę), w którym nie płynie czynnik, bo go nie ma.
To może i nie jest odpowiedź na twoje pytanie, ale innej dać sam nie umiem- może koledzy się wypowiedzą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum