![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB ] gdzie odprowadzane jest paliwo . powrót.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
[D2 95 4.2PB ] gdzie odprowadzane jest paliwo . powrót.
Mam pytanie czysto techniczne , a mianowicie do której komory zbiornika odprowadzane jest paliwo powrotu ? Czy do tej w której jest montowany kosz ,czy do tej drugiej.Pytanko kieruję do kolegów którzy ogarniali temat pompy paliwa .
Ostatnio zmieniony 08 sty 2012, 16:06 przez tutenhamon, łącznie zmieniany 1 raz.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
powiem tak , jechałem kiedyś (miałem rezerwę gazu i PB) skończył mi się gaz , mówię :"za 3 km stacja dojadę na pb" , komputer pokazywał 10km to jadę . Po 2 km stanął :shock:Gabriel pisze:Hmm. Nie wiem jak A8, bo do zera nigdy nie wypaliłem paliwa
teraz nie dopuszczam poniżej połowy zbiornika i mam paliwa na około 220-320km :mrgreen: Zero problemu z pompą PB :mrgreen:
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

- tutenhamon
- Super Klubowicz
Nie mówię że mam problem z pompą, nie mówię też żę wyjechałem paliwko do końca ,zbliżałem się do rezerwy a gdy imo nie łączył po kilku nastu próbach zgaszenia kontrolki imo okazało się żę przepompował całe paliowo chyba zaznaczam chyba do 2 komory, tak bynajmniej logicznie można to wytłumaczyć. dlatego zadałem pytanie .Oglądając filmy z demontażu pompy faktycznie widać jak wężyk powrotu idzie do kosza, ale wzdłuż całej białej obudowy idzie jeszcze jakiś wężyk............ .i czy to nie jest odprowadzenie powrotu? Widać to w końcówce filmu.
Jeśli chodzi Ci o ten metalowo-gumowy, zagięty przewód, widoczny na filmie ok 6:57min, to idzie on do króćca, którym benzyna jest zasysana z komory po stronie kierowcy.tutenhamon pisze:Oglądając filmy z demontażu pompy faktycznie widać jak wężyk powrotu idzie do kosza, ale wzdłuż całej białej obudowy idzie jeszcze jakiś wężyk............ .i czy to nie jest odprowadzenie powrotu? Widać to w końcówce filmu.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Czyli z drugiej komory , i kto wie czy w cudowny sposób czasami nadmiaru paliwa też nie przepompowuje tą samą drogą. :-/ widzę że nie dowiem się tego do puki sam nie będę musiał dobrać się do tego ustrojstwa , na razie jest wszystko OK więc nie ma sęsu rozbierać . Aż tak ciekawy nie jestem. :lol: Dzięki za odzew.
- tutenhamon
- Super Klubowicz