Witam
Chciałbym dołożyć do audi a8 z roku 2007 opcje otwierania tylnej klapy przy pomocy czujnika pod zderzakiem. Mam w aucie oczywiście system keyless go i wszystko działa poprawnie
Wiem ze nowe modele A8 maja takie sensory które otwierają klapę przy pomocy zbliżenia nogi do zderzaka Może ktoś zagłębiał się w ten temat i wie jak rozbudować system o ta nową funkcjonalność
Podrawiam
JIMM [Usunięty]
Wysłany: 2012-01-30, 20:18
waldekp napisał/a:
które otwierają klapę przy pomocy zbliżenia nogi do zderzaka
może zbliż inna część ciała i się :mrgreen: otworzy...sorry za żart ale nie mogłem sie opanować..operacja dodania tego ekwipunku nie będzie taka prosta jak ci się wydaje ;-)
PS. lepiej najpierw się przywitaj :evil: i czytaj regulamin
myśle ze jak by chciał to zrobic tak jak jest oryginalnie w nowych A8 to bedzie bardzo kosztowne ale myśle ze jak by jakiś elektryk co lubi sie bawić w takie sprawy to by założył czujnik który by działał na ruch i dał by sygnał do włącznika otwierania klapy i by sie otworzyła :mrgreen:
Oczywiście Witam wszystkich !!!
Dzięki za podpowiedz Zanjac
Wcale nie wydaje mi się ze to proste bo już przekopałem schematy i wiem na czym to polega
Myślałem ze ktoś coś podpowie i nie będę musiał odkrywać ameryki sam
Chce założyć to co jest w nowym a8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum