Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D2 98 3.7PB/LPG ] Brak TipTronicu Nie wyswietla biegow  
Autor Wiadomość
juliuszcezar 
Użytkownik

Rocznik: 1998
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: mati
Jeżdzę: a8 d2
Wysłany: 2012-02-14, 10:37   [D2 98 3.7PB/LPG ] Brak TipTronicu Nie wyswietla biegow

Witam mam problem ze swoja a8 a wiec nie wyswietla mi biegow na wyswietlaczu tam gdzie powiny byc wyswietlane PNRD432 i nie dziala mi TIPTRONIC reszta przelozen D432 dziala bez problemowo.Przy lewarku mocniej podswietla sie TipTronic czyli +i- a podswietlenie PRND432 slabiej sie podswietla.

Panowie podpowiedzcie cos w tej kwesti?!Pozdrawiam

jdz1 
Moje A8

Rocznik: 1999
Silnik cm3: 1.6
Skrzynia: Manual
Imię: Jerzy
Jeżdzę: Renault Scenic
Wysłany: 2012-02-14, 11:04   

Z tego co piszesz to wychodzi że auto normalnie jeździ. Zadzwoń do najbiższego ASO AUDI i powołaj się na akcję serisową AUDI o numerze 37D5 KR 4D. Było to opisywane na forum w dziale Inne/Inspekcja serwisowa (sam z tego skorzystałem, chociaż wszystko było ok). Poproszą Cię o VIN i powiedzą czy Twoje auto podlega akcji oraz czy już ktoś był w ASO i usterka ta została usunięta bądź nie. Akcja seriwsowa polega na wymianie czujnika który odpowiada za przekazywanie między innymi odpowiedniej informacji o położeniu lewarka zmiany biegów i przekazywanie tego na FIS. Może właśnie o to u Ciebie chodzi. Akcja serwisowa jest bezpłatna.

juliuszcezar 
Użytkownik

Rocznik: 1998
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: tiptronic
Imię: mati
Jeżdzę: a8 d2
Wysłany: 2012-02-14, 11:42   

Dzwonilem do serwisu i na ta chwile nie ma zadnej akcji serwisowej byly robione 2 akcje 2001r pierwsza dotyczyla poduszek a druga 2008 dotyczyla blokady lewarka.

jdz1 
Moje A8

Wysłany: 2012-02-14, 13:10   

Nie ma czegoś takiego jak na tę chwilę. Podałeś im nr akcji serwisowej? Chodzi właśnie o tą drugą z blokadą lewarka. Czujnik ten odpowiada między innymi za blokadę kluczyka w odpowiednich położeniach lewarka zmiany biegów, odpowiedni odczyt samego położenia lewarka oraz prawidłowe wyświetlenie informacji na FISie. Albo żle zrozumiałeś albo poprostu trafiłeś na ignoranta który Cię poprostu zbył. Ja w tej sprawie byłem w ASO AUDI w Białymstoku 12.01.2012. Wcześniej oczywiście zadzwoniłem, podałem nr akcji serwisowej, nr VIN pojazdu, po czym umówiłem się na wymianę "wadliwego czujnika', nawet otrzymałem potwierdzenie z ASO na piśmie świadczące o skorzystaniu z darmowej akcji serwisowej. Poczytaj o tym w dziale Inne/Inspekcja serweisowa.

Szopen 
Moje A8

Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Maciej
Jeżdzę: Audi A8
Wysłany: 2012-02-20, 17:36   

jdz1 napisał/a:
Nie ma czegoś takiego jak na tę chwilę. Podałeś im nr akcji serwisowej? Chodzi właśnie o tą drugą z blokadą lewarka. Czujnik ten odpowiada między innymi za blokadę kluczyka w odpowiednich położeniach lewarka zmiany biegów, odpowiedni odczyt samego położenia lewarka oraz prawidłowe wyświetlenie informacji na FISie. Albo żle zrozumiałeś albo poprostu trafiłeś na ignoranta który Cię poprostu zbył. Ja w tej sprawie byłem w ASO AUDI w Białymstoku 12.01.2012. Wcześniej oczywiście zadzwoniłem, podałem nr akcji serwisowej, nr VIN pojazdu, po czym umówiłem się na wymianę "wadliwego czujnika', nawet otrzymałem potwierdzenie z ASO na piśmie świadczące o skorzystaniu z darmowej akcji serwisowej. Poczytaj o tym w dziale Inne/Inspekcja serweisowa.

Ale kolegi auto przeszło dwie akcje serwisowe:
Pierwszą w sprawie poduszek, a druga w sprawie właśnie lewarka.

jdz1 
Moje A8

Wysłany: 2012-02-21, 07:04   

Jeżeli było już poddane konkretnej akcji serwisowej i jest andnotacja o tym, to zgadza się że drugi raz już tego nie da się zrobić w ramach akcji serwisowej.

Pozdrawiam

Remarq 
Moje A8

Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Marek
Jeżdzę: A8 D2
Wysłany: 2016-03-14, 22:12   

Koledzy mam problem, otóż nie działa mi tiptronic wszystko inne tak. Kiedy przesuwam dźwignię w bok nic się nie dzieje. Z czytałem kody błędów i jest to co na obrazku czyli błąd 18141 dalszy opis w zrzucie w programu. Teraz pytanie czy to problem z magnesami w lewaku czy szukać rozwiązania gdzie indziej?

Odpowiedz do tematu