Autor |
Wiadomość |
Danio
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D2 FL
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 195 Skąd: Długołęka/Wrocław
|
Wysłany: 2012-07-06, 20:36 [D2 FL ALL
] Parktronik tył uszkodzony!?
|
|
|
nie działa parktron tył, przód działa!. Po włączeniu "R" lub naciśnięciu guzika od parktronu słychać krótki dzwięk z przodu i z tyłu (nie jest to dzwięk uszkodzenia) powiadamiający o aktywności parku. przednie czujki działają a tył nie, nie cykają, na vagu nic, zaznaczam głośniczek w tylnej półce daje dzwięk aktywności. miał ktoś coś podobnego? i co sugerujecie.
Jeżeli ten temat juz był,to przepraszam ale nie znalazłem go lub ominąłem. |
_________________ Automatycznie Uwikłany Dodatkowymi Inwestycjami |
|
|
|
|
|
|
|
sebos17
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.8
Skrzynia: 6HP
Imię: Sebastian
Jeżdzę: X5 E53 4.8is
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 623 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2012-07-07, 05:19
|
|
|
U mnie jest podobnie, jak czujniki są czyste to działają OK, jak tylko jest trochę mokro lub pobrudzą się codzienną jazdą zaczynają szwankować... Zadowolony że zaraz zdiagnozuję padnięty czujnik podpinam pod VAGa i się zdziwiłem :shock: Nie ma żadnych błędów a czujnik dalej działa jak chce... |
|
|
|
|
|
labas
Moje A8
Rocznik: 2006
Zasilanie: ON
Imię: Maciej
Jeżdzę: A8 , A6
Pomógł: 10 razy Wiek: 59 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 610 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 2012-07-07, 07:52
|
|
|
Czasami wystarczy że jakaś mucha się przyczepi i już szwankuje. |
|
|
|
|
Danio
Moje A8
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 195 Skąd: Długołęka/Wrocław
|
Wysłany: 2012-07-07, 21:26
|
|
|
labas napisał/a: | Czasami wystarczy że jakaś mucha się przyczepi i już szwankuje. |
no ale 4 czujki na raz? bo żaden z tyłu nie pika, też tak mieliście że więcej niż jedna czujka?
He he ciężko żeby na wstecznym wbić muche na zderzak bo troche za mała siła przy cofaniu, chyba ze ktoś umie 100km/h na wstecznym to szacun :mrgreen: no ale na poważnie to jutro to sprawdze. A moze jak ostro hamowałem to mi mucha w du..e sie sama wbiła??? :mrgreen: |
|
|
|
|
|
|
|
leon0376
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Piotr
Jeżdzę: AUDI A8 L
Pomógł: 11 razy Wiek: 48 Dołączył: 13 Wrz 2009 Posty: 383 Skąd: FR
|
Wysłany: 2012-07-08, 17:36
|
|
|
Nie woskowales auta? |
_________________ Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla |
|
|
|
|
Danio
Moje A8
|
Wysłany: 2012-07-08, 22:10
|
|
|
leon0376 napisał/a: | Nie woskowales auta? |
Nie
sprawdziłem i nie są zasyfione, co tydzien lub dwa myję auto karcherem więc i środki są czyściutkie.
A jakby jakis kabel sie odłączył to brak obwodu powinno chyba sygnalizować jako błąd???
Wczołgam się jeszcze pod zderzak i zobacze czy coś w kostkach nie szwankuje |
|
|
|
|
|
|
|
shaqal
Moje A8
Skrzynia: TIP
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 24 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Posty: 567 Skąd: Grudziądz / Gdańsk
|
Wysłany: 2012-07-08, 22:10
|
|
|
Skoro masz komputer do auta to naucz się z niego korzystać :evil: Błędy to nie wszystko, było sprawdzić co odczytują czujniki gdy są włączone, jak mierzą odległości itp. Z reguły w autach można sprwadzić działanie czujników bez użycia komputera. |
|
|
|
|
sebos17
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.8
Skrzynia: 6HP
Imię: Sebastian
Jeżdzę: X5 E53 4.8is
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 623 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2012-07-09, 09:06
|
|
|
shaqal napisał/a: | Skoro masz komputer do auta to naucz się z niego korzystać :evil: Błędy to nie wszystko, było sprawdzić co odczytują czujniki gdy są włączone, jak mierzą odległości itp. Z reguły w autach można sprwadzić działanie czujników bez użycia komputera. |
Kolego zamiast się wymądrzać może po prostu napisz co i jak sprawdzić ponieważ nie każdy jest specjalistą od VAGa. Jeżeli wiedza ta jest tajemna i chcesz ją zachować dla siebie to w ogóle nie zabieraj głosu w tej dyskusji, może ktoś inny pomoże... |
|
|
|
|
|
shaqal
Moje A8
Skrzynia: TIP
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 24 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Posty: 567 Skąd: Grudziądz / Gdańsk
|
Wysłany: 2012-07-09, 19:40
|
|
|
Wystarczy odrobina chęci, wchodzimy w moduł czujników parkowania, tam mamy bloki pomiarowe, klikająć kanały pokolei, w końcu natrafimy na interesujące nas wartości. Zasada jest taka sama jak w innych modułach typu silnik. |
|
|
|
|
Danio
Moje A8
|
Wysłany: 2012-07-10, 15:12
|
|
|
shaqal napisał/a: | Wystarczy odrobina chęci, wchodzimy w moduł czujników parkowania, tam mamy bloki pomiarowe, klikająć kanały pokolei, w końcu natrafimy na interesujące nas wartości. Zasada jest taka sama jak w innych modułach typu silnik. |
1. Jak widać ty masz chęci i dużą wiedze,
2. ja gdybym mógł się połączyć z blokami czujników przez vaga to bym sobie to zrobił bez zakładania tego tematu (akurat mój program nie otrzymał odpowiedzi od sterownika)
3. co do sprawdzenia czujników to wiem ze jest kilka mozliwośći ale nikomu się nie chce ich wyciągać a poza tym to prościej jest zapytac na forum bo po to ono jest a ciebie jak to irytuje to nie pisz postów tylko po to żeby zaraz stać się Klubowiczem na maxa
4. Jesteś tu nowy i od razu się wymądrzasz
5. cyt "w końcu natrafimy na interesujące nas wartości" to jakie to są twoim zdaniem te wartości????????
6. Skoro się już wymądrzasz to napisz coś sensownego a nie tylko krytykę (może pomożesz a nie tylko wkurzysz!) |
|
|
|
|
|
|
|
|