Wysłany: 2012-08-18, 12:52 [D2 97 4.2PB
] Rolki stacji diagnostycznej a napęd Q
mam pytanie do was chcialem sprawdzic hamulce na stacji diagnostycznej i tu moje pytanie jesli wjade na rolki i one beda napedzaly tylko jedna os podczas gdy druga bedzie na stalym podlozu to nic sie nie stanie z napedem????
Gość [Usunięty]
Wysłany: 2012-08-18, 14:27
Wydaje mi sie ze dyferencjal zadziala po prostu na te chwile gdy sprawdza sie hamulce i nie powinno sie nic dziac bo inaczej by te badania juz dawno poniszczyly nam napedy. ;-)
mam pytanie do was chcialem sprawdzic hamulce na stacji diagnostycznej i tu moje pytanie jesli wjade na rolki i one beda napedzaly tylko jedna os podczas gdy druga bedzie na stalym podlozu to nic sie nie stanie z napedem????
Niczym się nie przejmuj, nic się nie stanie. W większości opowieści o trwałości napędu Quattro są przerysowane i bezpodstawne. Ja np. ostatnio jeździłem po prawej stronie auta na kołach 2 kalibry szerszych i wyższych (275/35R20) niż na lewej (255/40R19) i nic się działo z napędem. Nie pokazywało żadnych błędów ABS, auto normalnie skręcało i jeździło :-P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum