|
Autor |
Wiadomość |
Robert Os
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 2800
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2012-10-17, 13:45 [D2 95 2.8PB/LPG
] Prośba o pomoc - skrzynia/komputer 2.8
|
|
|
Szanowni,
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu. Na początku roku kupiłem auto jak w tytule, rocznik '95. Wszystko było w porządku...aż do czasu. Najpierw nie chciał odpalić. Mam znajomego w warsztacie, podjechał i stwierdził, że kluczyk jest wyrobiony i problem z immobilizerem. Została wyjęta stacyjka i dorobiony kluczyk. Jednak nie pomogło. Później przez chwilę była diagnoza, że to czujnik położenia wału ale też nie to. Otworzyli skrzynkę z komputerem i okazało się, że jest zalany wodą. Wyjęli komputer wysuszyli, włożyli i zabezpieczyli skrzynkę. Przejechał może ze 100 km. Teraz jest tak, że szarpie przy zmianie biegów a jak chcesz zatrzymać samochód to gaśnie. Jak odpalisz i wrzucisz na drive to gaśnie. A jak już jedzie, to tylko na jednym biegu (tryb awaryjny chyba).
I teraz prośba o pomoc, co mam zrobić z tematem. Jeśli jest ktoś w Warszawie, kto może mi pomóc, żebym gdzieś podjechał, żebyśmy go sprawdzili i postawili jakąś diagnozę będę wdzięczy bardzo.
Bo jak na razie to samochód stoi pod domem a żona płacze....że nie ma czym jeździć....
Dzięki i pozdrawiam, mam nadzieję, że pomożecie |
|
|
|
|
|
|
|
VanDyke
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4700
Skrzynia: Quadra Track II
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Jeep Grand Cherokee
Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 783 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-10-17, 14:49
|
|
|
Na mechanice to się za bardzo nie znam ale mam laptopa z VCDS i kabel więc mógłbym Ci chociaż błędy z komputera zczytać. Jestem z Warszawy więc możemy się jakoś ustawić. |
_________________ Kontakt: nick + @wp.pl |
|
|
|
|
|
|
|
pepi
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: tip
Imię: paweł
Jeżdzę: d3
Pomógł: 41 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Wrz 2012 Posty: 4800 Skąd: krzczonów
|
Wysłany: 2012-10-17, 20:17
|
|
|
a sterownik skrzyni ok / |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|