|
Autor |
Wiadomość |
Bartez
Użytkownik
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Bartez
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2021-02-24, 23:55 [D2 00 3.3TDI
] Problem z odpaleniem na zimnym silniku
|
|
|
Witam mam problem z odpaleniem silnika na zimnym. Odczyt z VAG nr. bledu 17687 Zawor dozujący paliwo. Auto odpala na cieplym silniku ale długo kreci około 7 sekund za każdym razem, a na zimnym wogole nie odpala. odpala na plaku ale tez długo kreci. pompa i koszyk w baku zrobione, pompa na zewnątrz baku zrobiona swiece nowe wymienione, wtryski zrobione , ciśnienie na listwie nad wtryskami odpowiednie , imobilaizer działa , czujnik temperatury plynu chłodniczego podaje dobre parametry. Mam już w auto wlozone 5 tys. a auto dalej nie odpala. odczyt z komputera (wartość na pompie wysokiego ciśnienia ( za mala )). Może ktoś miał podobny problem ? |
|
|
|
|
|
|
|
Bartez
Użytkownik
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 3.3
Imię: Bartez
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2021-03-03, 21:48
|
|
|
Jak poprawić ten tytul? Co to te tagi? Podpowiedz bo pierwszy raz pisze. |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2021-03-04, 09:16
|
|
|
Bartez napisał/a: | Jak poprawić ten tytul? Co to te tagi? Podpowiedz bo pierwszy raz pisze. |
Obok okienka w którym wpisujesz tytuł, po lewej jego stronie, masz inne okienko z rozwijaną listą.
To co wpisałeś "z palca" czyli "D2 00 33tdi" masz właśnie w tym okienku po lewej stronie - zamiast wpisywać "z palca" to po prostu klikasz z tej listy.
Stosowanie tagów ma ułatwić innym rozpoznanie jakiego auta ów temat dotyczy a tym samym ułatwić udzielanie pomocy.
Ten temat już poprawiłem z użyciem odpowiednich tagów. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
Beretti
Moje A8
Rocznik: 2014
Silnik cm3: 3.0
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A8 D4 HAVANA BLACK
Wiek: 57 Dołączył: 28 Maj 2016 Posty: 231 Skąd: Kołobrzeg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|