Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
¤ II OGOLNOPOLSKI ZLOT A8Team-stage3 (ZALICZKI)  
Autor Wiadomość
Unseen
[Usunięty]

Wysłany: 2016-09-02, 13:14   

Oficjalna kolumne warto zorganizowac jak oczekuje sie asysty od policji. Ale jak po prostu chce sie jechac w grupie samochodow, to nie ma problemu. Przetrenowalam obie opcje na zlotach w Polsce. Kiedys dawno temu, orgnizator umawial sie z policja, przyjezdzali do osrodka gdzie bylismy i jechalismy do centrum miasta w ich eskorcie wystawic auta na rynku.

Na innych zlotach jechalo sie po prostu grupa 40 aut. Do tego jest dobry system blokowania rond, zeby nikt nie wcial sie w kolumne. Pierwsze auto przejezdza rondo i blokuje ostatni wjazd na rondo, potem kolejne blokuje blizszy wjazd na rondo, itd. Grupa przejezdza przez rondo bez mozliwosci wciecia sie innych. Auta blokujace rondo dolaczaja sie na koncu. Owszem, inni kierowcy moga sie troche zbulersowac czy trabic, ale zwykle nie jest to problem. Oczywiscie bulwersuja sie tylko w Polsce, bo w Niemczech nikt okiem nie mrugnal i wszyscy czekali spokojnie, az przejedzie grupa.

Mozna ustawic sie ze statywem w jednym miejscu i nakrecic przejazd, nawet na bocznej drodze. Fajne sa tez zdjecia zrobione przez szyberdach albo odbicia w lusterku kolumny widocznej z tylu.

Czy w Slesinie jest jakis rynek albo duzy placyk? Moznaby wtedy ustawic sie w miasteczku na zdjecie grupowe.

jordan233 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Sławek
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2016-09-02, 13:33   

Z tego co piszesz to nie powinno być problemu,tylko jaka trasa by była najlepsza?
Wcześniej pisał coś kolega Vincent ale temat ucichł.

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-09-02, 13:48   

Ale ronda nie sa jedyne sa tez zwykłe skrzyżowania i światła ktore ignorować bez wsparacia władzynie mozna. Żdzisiek się wcisnie padliną w ósemke na czerwonym i bedzie happy że ubezpieczenie dostanie a kierownik ósemki stracic może prawko...

CINEK 
Moje A8

Skrzynia: Tip.F1 GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Wysłany: 2016-09-02, 14:08   

wiece, że za tydzień o tej porze będziemy dojeżdżać na miejsce <chura>

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-09-02, 14:09   

ja w okolicy bede juz w czwartek :D

Unseen
[Usunięty]

Wysłany: 2016-09-02, 14:13   

Apophis napisał/a:
Ale ronda nie sa jedyne sa tez zwykłe skrzyżowania i światła ktore ignorować bez wsparacia władzynie mozna. Żdzisiek się wcisnie padliną w ósemke na czerwonym i bedzie happy że ubezpieczenie dostanie a kierownik ósemki stracic może prawko...

No niestety swiatla to jest wrog niezorganizowanych przejazdow. Mielismy tak w Niemczech, czesc sie zatrzymala za swiatlami na poboczu i czekala, ale nie zawsze jest taka mozliwosc.

Apophis napisał/a:
ja w okolicy bede juz w czwartek :D

Znajdz mi jakas dobra myjnie reczna w okolicy :-)

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-09-02, 14:43   

Gonias się zaoferował za free w Turcji umyjesz :)

Unseen
[Usunięty]

Wysłany: 2016-09-02, 14:52   

Nie po drodze, jade z zachodu i trzeba samemu myc auto :-) Wole taka, gdze panowie (albo panie) pobiegaja w kolo auta i wyczyszcza, a ja zrelaksuje sie ;-)

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-09-02, 14:56   

A to trza miejscowych pytac bo jeszcze niemumiejetny biegacz porysuje.

Lechu 
Moje A8

Rocznik: 2001
Skrzynia: Tipronic
Imię: Xxx
Jeżdzę: D2
Wysłany: 2016-09-02, 15:35   

Brane było pod uwagę wyjeżdżanie na miasto. Lecz temat ucichł od samego Vincenta, więc nie podejmowaliśmy dalszych kroków w tym temacie. W międzyczasie pojawił się event https://www.facebook.com/events/1021759904603893/

Mimo wszystko, przyjęliśmy, że nie będziemy nigdzie wyjeżdżać z ośrodka.

W Ślesinie jest mały plac, ale 30 samochodów + auta mieszkańców to jest problem, gdyż nie ma tam raczej tyle miejsca.

Eskorta policji nie wchodzi w grę, gdyż po uprzednim rozeznaniu sprawy, przy okazji organizacji innego zlotu, dowiedziałem się, że bez zgody miasta to se można, po drugie to kosztuje.

Po trzecie nie wyjedziesz z samego Ślesina w pełnej kolumnie. Jest to droga krajowa z większą ilością świateł. Przejazdy na czerwonym są dosyć ryzykowne ze względu na nadgorliwych funkcjonariuszy oraz ludzi żyjących z ubezpieczeń.

Po czwarte w sobote część będzie przyjezdnych i nie koniecznie może im się chcieć jechać gdzieś na plac z dziećmi itp.

Unseen, jest myjnia ręczna na poznańskiej w Koninie (wlot od strony poznania do Konina) dobrze myją ;) , jak chcesz mogę wygrzebać numer, ale w sobote to do 13 chyba pracują.

jordan233 
Moje A8

Wysłany: 2016-09-02, 16:51   

Lechu napisał/a:
Brane było pod uwagę wyjeżdżanie na miasto. Lecz temat ucichł od samego Vincenta, więc nie podejmowaliśmy dalszych kroków w tym temacie. W międzyczasie pojawił się event https://www.facebook.com/events/1021759904603893/

Mimo wszystko, przyjęliśmy, że nie będziemy nigdzie wyjeżdżać z ośrodka.

W Ślesinie jest mały plac, ale 30 samochodów + auta mieszkańców to jest problem, gdyż nie ma tam raczej tyle miejsca.

Eskorta policji nie wchodzi w grę, gdyż po uprzednim rozeznaniu sprawy, przy okazji organizacji innego zlotu, dowiedziałem się, że bez zgody miasta to se można, po drugie to kosztuje.

Po trzecie nie wyjedziesz z samego Ślesina w pełnej kolumnie. Jest to droga krajowa z większą ilością świateł. Przejazdy na czerwonym są dosyć ryzykowne ze względu na nadgorliwych funkcjonariuszy oraz ludzi żyjących z ubezpieczeń.

Po czwarte w sobote część będzie przyjezdnych i nie koniecznie może im się chcieć jechać gdzieś na plac z dziećmi itp.

Trudno -tak jak pisałem nic na siłę :)

I tak mi się coś wydaje że będzie ktoś chciał pojeździć po okolicy :)

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-09-02, 16:59   

no np ja z unseen nową S8 :D

CINEK 
Moje A8

Skrzynia: Tip.F1 GNU
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Wysłany: 2016-09-02, 17:41   

Ja tez nie wykluczam wyjazd ;) na sile ludzi trzymac nie bedziemy ale to w praniu wyjdzie

jordan233 
Moje A8

Wysłany: 2016-09-02, 17:45   

ok

Ja jeszcze pomysle nad filmikiem z "lotu ptaka" , jedno pytanie w ośrodku auta będą zaparkowane jeden koło drugiego ?????- jest tyle miejsca?

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2016-09-02, 17:48   

no niby jest.

Marcin brame na kłódke i klucz do jeziora :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi