Autor |
Wiadomość |
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: ZF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2014-09-01, 16:26
|
|
|
Pozostaje namierzyć sygnał z komórki. |
|
|
|
|
|
AMSTAFF
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: ADAM
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 13 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Lis 2009 Posty: 297 Skąd: ŁÓDŹ
|
Wysłany: 2014-09-01, 16:34
|
|
|
krzychu22.p1i napisał/a: | Pozostaje namierzyć sygnał z komórki. |
Z całym szacunkiem Krzysiu.. ale za dużo seriali typu CSI |
|
|
|
|
|
pebo
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1442 Skąd: B.Podl.
|
Wysłany: 2014-09-01, 16:49
|
|
|
FOSS napisał/a: | A jeżeli ma chęć oddać te koła to nie widzę problemu aby przez osobę trzecią podał adres pod którym mogę je odebrać i nie musi w tym zupełnie brać udziału - ale chęci jak widzę raczej brak |
Bardzo otwarta postawa. Wydaje mi się, że jeśli ten człowiek ma trochę honoru i przede wszystkim uczciwości, to odda to co nie należy do niego. Przykre, że nadal zdarzają się takie sytuacje. |
_________________ Bądź dobry jak chleb. |
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
Skrzynia: tiptronic FBG
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 1805 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2014-09-01, 17:10
|
|
|
bo ja wiem czy za dużo csi ? sa lokalizatory w sieci to policja ma upośledzonych pracowników w 99% przypadków niestety i ich nieróbstwo i brak dobrej woli czka się juz spoleczenstwu |
_________________ bądź sobą, wariatów też lubią |
|
|
|
|
|
|
|
AC VENTURA
Użytkownik
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 2.5
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Damian
Jeżdzę: Audi A4 2.5 TDI
|
Wysłany: 2014-09-01, 18:07
|
|
|
Ludzie co Wy pleciecie - policja...???Śmiech mnie ogarnia jak słyszę to słowo.Foss jak sam nie znajdziesz gościa i swojej własności to nikt za Ciebie tego nie zrobi.Te matoły mają to głęboko w duuuuuuuuuupie.Mi jak zwinęli motocykle z garażu to pan władza napisał marka motocykla: Jamacha...Sprawa umorzona po trzech tygodniach.Wziąłem sprawę w swoje ręce i znalazłem gości po roku czasu...
Wracając do gościa to przecież gdzieś pracuje , gdzieś mieszka itd itd...
Ze złodziejami się nie rozmawia!
Foss szukaj a znajdziesz...powodzenia... |
_________________ Czasowstrzymywacz ! Oszukać czas............. |
|
|
|
|
AMSTAFF
Moje A8
Silnik cm3: 4200
Imię: ADAM
Pomógł: 13 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Lis 2009 Posty: 297 Skąd: ŁÓDŹ
|
Wysłany: 2014-09-01, 18:55
|
|
|
preston81 napisał/a: | sa lokalizatory w sieci |
to spróbuj szczęścia z tymi lokalizatorami w sieci...
preston81 napisał/a: | to policja ma upośledzonych pracowników w 99% przypadków niestety i ich nieróbstwo i brak dobrej woli czka się juz spoleczenstwu |
może i ma... mnie to akurat cieszy, że takie jest wyobrażenie społeczeństwa o Policji. A dlaczego? zachowam to w tajemnicy... <niegadam>
Upośledzenia w Policji są... to prawda i to duże! przykre to! a gdzie ich nie ma? Lekarze, Strażacy, Kolejarze, operatorzy koparek, kierowcy... itd itp. Wszędzie to tylko ludzie. Piszecie tu o jakiś lokalizatorach, namierzaniu itp. nie mając zielonego pojęcia jakie są podstawy prawne takich czynności... kiedy można załączyć komuś taką aplikację na telefon, a kiedy nie można. Kto wyraża na to zgodę i ile przy tym jest kwitologii. Panowie tu chodzi o cztery koła... przywłaszczenie tych kół... bo o kradzieży nie ma mowy w tym wypadku, nie chodzi tu o czyjeś życie, zdrowie itd. inny kaliber przestępswa- rozumiecie?? chcecie żeby Policja namierzyła w takim przypadku telefon sprawcy? ha ha
Myślę, że jakby było to prawnie możliwe to nic prostszego w tym i innych przypadkach przestępstw niskiej wagi... Panowie... startujcie do Wyborów... wygrywajcie i zmieniajcie prawo tak by psom pracowało się wygodniej macie pretensję do Policji, a to nie wina Policji, że prawo jest tak skonstruowane, że skutecznie wiąże jej ręce w pracy operacyjnej!
preston81 jeszcze Cię uświadomię w kwestii "namierzania" jeśli już "namierzysz" cokolwiek to pamiętaj że namierzyłeś nadajnik BTS na którym zalogował się telefon <hehe> a od nadajnika docelowo do poszukiwanego telefonu to jeszcze daleka droga. tzw. szukanie igły w stogu siana
Na spokojnie... jest zgłoszone- pan przyjdzie po rozum do głowy i odda koła sam. |
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2014-09-01, 20:32
|
|
|
prawo w tym kraju nie jest dla zwyklych ludzi , wystarczy by tuskowi cewnik z ktorego pije herbate zniknal to by szukali na kolanach , uklady ukladziki itd
co do policji to z tym cholerstwem nie chce miec juz nic do czynienia , fakt zwykli ludzie ale czemu zachowuja sie jak zwykle ku... ? widze zawsze ich bronisz jak ktos psioczy na policje , jestem ciekaw co bys zrobil jak by ci auto zniknelo i by sie nie odnalazlo , ubezpieczyciel wyplacilby ci 1/3 lub nic a policja mialaby cie w D wszystko fajnie poki sprawa nie dotyczy ciebie i nie mowie tu o jakis alusach Fossa pozyczyl raz i juz wiecej nie pozyczy a jesli sie znajda to nie za sprawa policji chyba ze ma to na papierze ze pozyczyl temu i temu bo kolo moze najnormalniej sie z tego wykpic i zadna policja tu nie pomoze tylko czekac 2 tyg na umorzenie z powodu braku swiadkow dowodow itd .
kilka razy spotkalem sie z takimi sprzecznosciami na policji ze w pale sie nie miesci ta instytucja to zwykly beton , niereformowalny organ bezczynny i bezuzyteczny w wiekszosci przypadkow |
|
|
|
|
macisz12
Moje A8
Skrzynia: Tip
Imię: Adam
|
Wysłany: 2014-09-01, 21:54
|
|
|
preston81 a co ty tak na tą policję tak najeżdzasz? Krzywdę ci zrobili czy co, a może za dużo mandatów musiałeś zapłacić. Zrozumcie są pewne przepisy których nie jesteśmy w stanie przeskoczyć. Sztuką jest widzieć sprawę od kuchni i ja praktykować a nie tylko czytac i słuchać suche teorie. Nie wina leży w policji i innych organach zmuszonych stosować przepisy prawa lecz w umysłach które tych przepisów nie potrafią zrozumieć.
Foss powodzenia w szukaniu. |
|
|
|
|
|
|
|
majkaistefan [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-09-01, 23:00
|
|
|
Witam!
AMSTAFF napisał/a: | prawo jest tak skonstruowane, że skutecznie wiąże jej ręce w pracy operacyjnej! |
drogi kolego poniewaz jestesmy ludzmi uczciwymi daj jakies namiary zebysmy mogli przeslac Ci rownowartosc kilku biletow do dobrego kabaretu.Piec osob smialo sie z tego co napisales caly wieczor.
Stefan. |
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2014-09-02, 06:23
|
|
|
macisz najezdzam bo mozna powiedziec ze zrobili mi krzywde (w moim odczuciu) tj nie zrobili nigdy tego co trzeba , ponadto wiele razy bylem swiadkiem jak lekcewaza ludzi wraz z ich problemami, są bo muszą być - najlepiej dla samych siebie i nic więcej |
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2014-09-02, 06:57
|
|
|
Maciej, dokładnie mam te same odczucia.. Tacy są tam kompetentni pracownicy, że 2 lata się nie szczaili że w lapku nie ma napędu cdrom a mordowali o płytę windowsa, of course komp był 2x w ekspertyzie, brak słów <niegadam>
AMSTAFF napisał/a: | krzychu22.p1i napisał/a:
Pozostaje namierzyć sygnał z komórki.
Z całym szacunkiem Krzysiu.. ale za dużo seriali typu CSI |
Lata '80 w USA mieli już dotykowe ekrany, a u nas dość od niedawna się nimi podniecają.. Yankesi latają na latających wynalazkach i innych rzeczach to nie potrafią namierzyć sygnału? Ale to jest polska.. Tu więcej może ten kto ma znajomości i wcale nie musi to iść idiotyczną drogą oficjalną... A policja dobrze, że jest bo mam przynajmniej gdzie zastawiać 2 m-ca parkingowe moim trupem |
|
|
bodzio
Użytkownik
Rocznik: 2001
Imię: krzysztow
|
Wysłany: 2014-09-02, 08:30
|
|
|
AMSTAFF, Dobrze prawi na temat namierzania sygnału z telefonu komórkowego, Jeżeli telefon ma w zasięgu kilka nadajników BTS są możliwości określić lokalizację zbliżoną ale napewno nie które piętro ,nr mieszkania i takie tam różne jak często widzimy w filmach. Jeżeli jesteśmy na wsi jesteśmy gdzie jest słabsza infrastruktura szukanie takiego delikwenta to jak przysłowiowe szukanie igły w stogu siana |
|
|
|
|
|
|
|
macisz12
Moje A8
Skrzynia: Tip
Imię: Adam
|
Wysłany: 2014-09-02, 08:37
|
|
|
preston81 napisał/a: | macisz najezdzam bo mozna powiedziec ze zrobili mi krzywde (w moim odczuciu) tj nie zrobili nigdy tego co trzeba |
No właśnie "w naszym odczuciu". Często wydaje się nam, że zostało coś źle zrobione, bądź wcale, a tak naprawdę chodzi o procedury, których urzędnicy muszą się trzymać. Takie niestety mamy porąbane prawo i to co napisał Amstaf to niestety gorzka prawda. |
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2014-09-02, 09:28
|
|
|
ale oni to prawo reprezentują pozostając ludzmi i nic mnie to nie obchodzi ze mamy prawo , jest jakie jest i inne okolicznosci i znajomi znajomych sa obslugiwani przez rozne organy na rozny sposob wszystko zalezne od statusu spolecznego
co do mnie to poprostu trafilem prawdopodobnie na debila po podstawowce z brakiem logicznego myslenia paragrafy nic do tego nie mialy b prokuratura postapila slusznie lecz po czasie i wyszly bledy funkcjonariuszy - bardzo razace bledy a nie dziurawe prawo |
|
|
|
|
|
|
|
Tomcio
Moje A8