|
Autor |
Wiadomość |
deuce-trey
Użytkownik
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Seba
Jeżdzę: a8
|
Wysłany: 2010-04-16, 20:39 [A8 D2 4.2 1995r] odpływy w prawidłowych miejscach?
|
|
|
witam wszystkich!
zastanawia mnie następująca rzecz. mam kałuże pod nogami pasażera z przodu. Przeczyscilem pomaranczowe odpływy (bodajże od klimy). Z prawej strony przetkałem odpływ nad przednim kołem.
Zrobiłem sobie test. Lałem wodę na przednią szybę z prawej strony i zauważyłem, że woda spływa do odpływu (mała dziurka w rogu obok komputera) znajdującego się między szybą a kielichem i wylatuje pod autem z prawej strony na wysokości środkowego słupka - CZY WŁASNIE TAM POWINNA WYLATYWAC?
jeszcze większy problem mam ze strony kierowcy. Tam woda zatrzymuje się w rogu pod szybą i nie widzę żadnego odpływu. Odpływ nad kołem jest, ale zastanawiam się gdzie znajduje się dziurka przez którą powinna do niego wpływać woda
Ma ktoś jakiś pomysł? czytałem opis przetykania odpływów na audipages, ale nie znalazlem tam odpowiedzi na to pytanie |
|
|
|
|
|
|
|
toom_ek
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Tomek
Jeżdzę: Audi A8 D2 FL AQF
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 107 Skąd: warmińsko-mazurskie
|
Wysłany: 2010-04-17, 05:49
|
|
|
drugi odpływ jest pod silniczkiem wycieraczek , gołym okiem go nie widać , włóż od dołu drut w ten dzyndzel co wystaje poruszaj na boki i woda Ci wycieknie, ja skróciłem te dzyndzle z lewej i prawej o 0.5 cm i jest spokój. |
_________________ toom_ek |
|
|
|
|
|
|
|
wojti_sopot
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Wojtek
Jeżdzę: A8
Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 25 Wrz 2009 Posty: 152 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2010-04-19, 21:30
|
|
|
Witam
Kolego, jak masz kałuże pod nogami pasażera z przodu w kabinie, to ponownie zapchany masz odpływ klimy, ten pomarańczowy dzyndzel, zatkał się ponownie dlatego, że jak się nazbierało wody w module nagrzewnicy, a wchodzi tam około 1-1,5 litra, to wypłukało równiez syf który się tam znajdował i teraz co chwile ci zapycha się ten odpływ, ja u siebie zdjąłem te dzyndzle i skróciłem o około 1,5 cm, i w końcu jest spokój, a miałem podobnie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|