|
Autor |
Wiadomość |
daniel3262
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: Audi A8 D3
|
Wysłany: 2016-10-03, 17:08 A8 D2 4.2 1996r ABZ 4HP24
|
|
|
Witam,pora przedstawić swoją a8.Po długich poszukiwaniach,przejechaniu ok 2 tys km kupiłem w końcu v8.Planowałem kupić 98r i w full opcji ale w naszym kochanym kraju prawie każda a8 jest przemęczona.
10.12.2015r Dokonałem zakupu i wraz z biegiem czasu zostało zrobione:
-rozrząd firmy ContiTech
-Pasek osprzętu wraz z dwiema rolkami i napinaczem
-Tarcze,klocki przód tył MaxGear + przewody + nowy płyn hamulcowy
-Nabita oraz odgrzybiona klimatyzacja
-Olej Valvoline MaxLife 10w40 + filtr MAN
-Płyn chłodniczy Glixol
-Płyn wspomagania FEBI (zielony)
-Olej skrzyni Mobil ATF 220 + filtr
-Uszczelki pokryw zaworów + pasta wszystko firmy Victor Reinz
-Filtr kabinowy,powietrza
-Świece Denso + fajki
-Nowe amortyzatory przód sachs
-Listwy wtryskowe LPG Hercules + zestaw naprawczy parownika KME GOLD + nowe filtry przewody
-Została uszczelniona chłodniczka oleju + nowy kruciec
hmm na chwile obecną przychodzą mi tylko te rzeczy jak coś jeszcze sobie przypomnę to dopisze a teraz kilka zdjęć: |
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Skrzynia: TT 6 Gang
Zasilanie: PB
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2016-10-08, 18:25
|
|
|
KME Gold za cienki bolek do tego silnika, ciśnieniowo wyrabia ale temperatura gazu leci na łeb przy pełnym obciążeniu także nie pałowałbym za gazie Poza tym przód strasznie wysoko ...w DE mówią na takie zjawisko "Polnische Keil" . Dbaj o furę. Pozdrówka. |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
|
|
|
daniel3262
Moje A8
Rocznik: 2002
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Jeżdzę: Audi A8 D3
|
Wysłany: 2016-10-08, 22:55
|
|
|
danishow napisał/a: | KME Gold za cienki bolek do tego silnika, ciśnieniowo wyrabia ale temperatura gazu leci na łeb przy pełnym obciążeniu także nie pałowałbym za gazie |
Wiem o tym gazownik mi powiedział,gaz jest od spokojnej jazdy a jak człowiek chce poszaleć lub zrobić zrywa ze świateł to jest przycisk PB
danishow napisał/a: | Poza tym przód strasznie wysoko ...w DE mówią na takie zjawisko "Polnische Keil" . Dbaj o furę. Pozdrówka. |
Wiem denerwuje mnie to strasznie,ale to nie są oryginalne sprężyny tak mi się wydaje,musiałbym kupić ori i założyć przód oraz tył. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|