|
Autor |
Wiadomość |
PIPPEN
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sławek
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 17 Wrz 2009 Posty: 175 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 2009-11-14, 09:27
|
|
|
Dzięki za info ja chyba zleje ten temat bo nie chce mi się znów takich poszukiwań robić już raz tak szukałem spryskiwaczy do xenonów |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2009-11-14, 10:44
|
|
|
PIPPEN napisał/a: | (...)
To jest telefon stacjonarny z mozliwoscia odczepienia go i wtedy dziala jak komorka.
(...) |
Kolego PIPPEN, tak w kwestii formalnej...
to nie jest telefon stacjonarny.
Telefon w samochodzie to telefon przenośny do którego zamontowany jest dedykowany uchwyt samochodowy, na stałe jest podłączone zasilanie (czyli także ładowanie) oraz sprzęgnięty jest z zestawem nagłośnienia samochodu (czyli można rozmawiać bez podnoszenia słuchawki).
W takich telefonach zawsze podstawowym problemem jest bateria która z czasem traci swoje właściwości i praktycznie nie działa po zdjęciu z uchwytu...
Baterie w telefonach komórkowych nie były przystosowane do pracy ciągle z podłączoną ładowarką - powinny być ładowane na max a potem rozładowywane do końca.
Drugim problemem jest oczywiście dostępność takich telefonów które na rynku wtórnym naprawdę ciężko znaleźć.
PIPPEN napisał/a: | Dzięki za info ja chyba zleje ten temat bo nie chce mi się znów takich poszukiwań robić już raz tak szukałem spryskiwaczy do xenonów |
Rozwiązanie tematu jest tak naprawdę bardzo proste...
trzeba tylko wyjść poza działania schematyczne i nie upierać się na reperowaniu czegoś co już dawno umarło.
W moim A8 FL mam telefon Nokia (jakiś stary model) - niestety też nie działa ale mi akurat bardzo na nim nie zależało...
orienowałem sie co z tym zrobić i...
w ASO można spokojnie dokupić cały nowy uchwyt pod Nokię 6310i w cenie 160pln
do tego dokupić telefon w cenie 300pln (a Nokia 6310i to zawsze byl całkiem przyzwoity telefon - wszyscy go chwalili) i szybko i bezstresowo w ciągu tygodnia masz nowy działający komplet za 450pln.
Wydaje mi się to dużo lepszym rozwiązaniem niż codzienne szperanie w Allegro, eBay'u, pół roku nerwów i kupowanie kilku sztuk w których dopiero któraś z kolei będzie miała dobrą baterię :-P |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
PIPPEN
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sławek
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 17 Wrz 2009 Posty: 175 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 2009-11-14, 12:56
|
|
|
Oczywiście przyznaję Ci rację ja nie mam czasu na szukanie takich antyków i to jeszcze w dobrym stanie lepiej zapodać coś nowego co pochodzi.Dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|