Autor |
Wiadomość |
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-05-25, 09:03
|
|
|
drago_o napisał/a: | Nie pamiętam kiedy ostatnio patrzałem, przez tylną szybę... to tak apropo |
To jak ty cofasz?
I jeździsz chyba bardzo przepisowo
Ja mam tą roletę ale nie pamiętam kiedy była rozłożona
Tylną szybę mam oklejoną ciemną folią i roleta nie potrzebna a poza tym przy cofaniu często zerkam za siebie bo kiedyś wyjechał mi typ na parkingu pod sam zderzak i zanim partronik zadziałał to już go lekko puknąłem
Noi w trakcie zwykłej jazdy często zerkam za siebie czy przypadkiem nie czai się za mną jakiś radiowóz bo jak zauważyłem to moje auto działa na niebieskich jak neodymowy magnes - normalnie żyć nie dadzą spokojnie chociaż do pirata drogowego to mi baaaardzo daleko
drago_o napisał/a: | Profile można przełączyć z poziomu MMI w każdej chwili i wybrać dowolny. Jest ich właściwie 5. Bo masz profil standard dla każdego niezapisanego |
drago_o napisał/a: | dracus6662 napisał/a: | zasada dzialania czytnika ma sens w momencie dopisania 2 lub 3 profili |
Przydatne bo na postoju możesz robić co chcesz z ustawieniami a po odpaleni, co jest równoznaczne z rozpoznaniem kierowcy, wszystko wraca do normy. |
Tak jak piszesz.
Ja często latam w trasy, często do DE po nocy śmigam i nie raz zdarzyło mi się w chwili słabości zjechać na parking na krótką drzemkę.... i wtedy rozkładam fotel, chowam wyświetlacz MMI, zmieniam albo zciszam muzykę itd. itp...... a potem wystarczy nacisnąć przycisk i wszystko wraca do poprzednich ustawień.
Poza tym przy serwisie auta jest duża wygoda - każde odpięcie akumulatora kasuje ustawienia i weź się potem baw ze wszystkimi pierdołami.... klima, centralny zamek, szyby, rolety, fotel, lusterka, język MMI i wszystko co opisałem wcześniej....
a rozpinałem swoje aku wielokrotnie...
i znowuż jedno naciśnięcie przycisku i wszystko powraca do życia tak jak było.
Dla mnie super
drago_o napisał/a: | Rolety automatyczne się konfiguruje w MMI i jeśli nie są Ci potrzebne to wyłączasz. Nic nie wyjdzie... |
Dokładnie - wystarczy zapamiętać właściwe dla siebie ustawienia i będzie gites majonez |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2016-05-25, 09:13
|
|
|
FOSS napisał/a: | To jak ty cofasz?
I jeździsz chyba bardzo przepisowo |
Jakoś się przyzwyczaiłem, że do cofania tylko bocznych używam i słucham czujników
Znacznie więcej używam podczas jazdy do przodu ale i tak roletę mam 99% czasu rozłożoną
FOSS napisał/a: | Poza tym przy serwisie auta jest duża wygoda - każde odpięcie akumulatora kasuje ustawienia i weź się potem baw ze wszystkimi pierdołami.... klima, centralny zamek, szyby, rolety, fotel, lusterka, język MMI i wszystko co opisałem wcześniej....
a rozpinałem swoje aku wielokrotnie...
i znowuż jedno naciśnięcie przycisku i wszystko powraca do życia tak jak było. |
I to jeden fajny nie używany do tej pory argument |
_________________ Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-25, 09:21
|
|
|
Ja praktycznie nie patrze przez tylna szybe-w autobusach to nie było by nawet realne więc nie mając żadnego PDC cofam zwykle na lusterka i wyczucie a ty dracus z systemami jeszcze musisz mieć przejrzystą szybe??? |
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D3 QUATTRO TIPTRONIC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 28 Cze 2014 Posty: 1802 Skąd: VENLO/WROCŁAW
|
Wysłany: 2016-05-25, 09:35
|
|
|
ty ześ nie widział kompilacji wyjazdu i wjazdu do garazu w holandii
tam mam na cm.. do tego lamany budynek wiec trzeba sie manewrować w garazu jest na cm dosłownie 3
auto dłuuugie wjechać jeszcze ujdzie ale wyjechac..... wjazd miedzy budynkami nie oswietlony i trzeba tyłem wyjechać
więc wiem co mówie ...
dlatego jordana pytełem o kamerke bo to bardzo ulatwia sprawę .... co do czujek to mam mieszane odczucia bo są miejsca gdzie czujka nie siegnie
jak bym mial reagowac na czujki przy wjezdzie i wyjezdzie to bym praktycznie nie mogł wjechać ani wyjechać bo zawsze pika
w garazu przy wjezdzie przodem nie jestem w stanie na nich polegac bo musze podjechać na cm od sciany zeby zamknac garaz ana wysokosci srodka zderzaka jest klamka dwustronna z zamkiem i jak nie podjade to garazu nie zamkne ajak dojade to ma 1cm-1.5 cm max luzu miedzy zderzakiem z tylu i z przodu od sciany /zamkniecia
tu czujka zastosowania niema zadnego
auto mam garazowane ale wjazd i wyjazd b. klopotliwy...
Ps Jordan czekam na pirwsze zdjecie schlodzonego browca |
_________________ Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z-symphony-ii-na-navigation-plus-problem-z-kierownica-t88801.htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL] |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-25, 09:39
|
|
|
Widział nie widział sam mam tu nie raz wesoło a juz tak bede miał na nowym lokum. Zaglądanie przez tylna szybe w takich warunkach to wrecz proszenie się o kuku-tylko lusterka a jak nie mam PDC i naprawde nie mam pewności to wysiadam i obczajam. Wjazd wyjazd ten sam to człek 3 razy opanuje i ma juz z górki.
Zreztą Iveco w maxie tez się cisłem po ciasnych osiedlowych parkingach,uliczkach itp zero systemów tylko lusterka.
Szyba w ósemie ta tylna to jest w zasadzie dla dekoracji-zaglądanie przez nia mi nic nie daje. |
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2016-05-25, 09:43
|
|
|
Maciek posty sie minely napisalem i edycje zrobilem a ty juz wrzuciles |
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z-symphony-ii-na-navigation-plus-problem-z-kierownica-t88801.htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL] |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-25, 09:46
|
|
|
Kamerka dobra sprawa,naprawde. W busie którym robiłem przeprowadzke poprzednio była taka. Jakoś jej nie właczyłem-zapomniałem,ale dobra sprawa |
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2016-05-25, 09:51
|
|
|
haha jakoś jej nie wlaczalem ale dobra sprawa
ja bym chcial mieć ale narazie mam inne wydatki ...
a lipy nie chce tylko takiej ori jak ma jordan bo tam masz linie naprowadzajace ruchome co w mojej sytuacji bezcenne
czytnik fajny ale malo przydatny jak dla mnie napisałem wedłum mojej własnej opini
bo jakoś specjalnie d.nie urywa jak jest na pokladzie np w porownaniu z gwizdkami wysuwanymi w kokpicie ... |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-25, 10:10
|
|
|
Zdradze ci tylko tajemnice że ten czytnik da się skonfigurowac z zabezpieczeniem zapłonu |
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2016-05-25, 10:14
|
|
|
No to sluchaj kolego
podziel sie tym info bo jak dla mnie to jedyna najwazniejsza opcja której mi brakuje i wtedy to ma racje bytu tylko nie dawaj mi tu info z transportera z wpisywaniem kodu w d3 |
|
|
|
|
|
|
|
jordan233
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Sławek
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Kwi 2011 Posty: 1510 Skąd: GBY
|
Wysłany: 2016-05-25, 10:42
|
|
|
Apophis napisał/a: | Zdradze ci tylko tajemnice że ten czytnik da się skonfigurowac z zabezpieczeniem zapłonu |
Ciekawe,już nawet o tym myślałem przed zakupem - aby coś zmodzić.
Tak odnośnie czytnika to jest praktycznie nowy ,więc jeżeli będą z nim na prawdę problemy to poleci do kosza
Dla mnie spoglądanie przez tylną szybę tylko na autostradzie:)
Parkowanie z kamerką,tak się przyzwyczaiłem - naprawdę fajna sprawa. |
_________________ https://www.facebook.com/...100089709813366
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-25, 10:45
|
|
|
Niestety zmartwie was bo nie jestem specem od tego. To co widziałem było tzw zamówieniem extra co w przypadku ósemek nie jest niczym dziwnym.
Pewnie był tam jakis osobny moduł |
|
|
|
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2016-05-25, 15:18
|
|
|
jordan233 napisał/a: | Dla mnie spoglądanie przez tylną szybę tylko na autostradzie:)
Parkowanie z kamerką,tak się przyzwyczaiłem - naprawdę fajna sprawa. |
na autostradzie to nie spoglądam w tylna szybe wcale przy 230-280 w sumie mogę szybę zaspawać mało kto sypie a jak cos to krótkostrzałowiec podnieci sie ze poleci 300 wyprzedzi posiedze mu na d. przy 230 pare km i ucieka spowrotem na srodkowy a pozniej zaraz prawy i cpn
do kamery nie musisz zachecać to jest mega fajne wiem
Maciek kontynuLuj z ta funkcja .... masz jakies szersze info ?? jak to miało dzialać .. |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-25, 15:26
|
|
|
Daniel nie jestem specem to nie wiem jak ale te auto miało to zamowione fabrycznie. Nikt nic nie dokładał. Wtedy myslałem że to jest takie fajne zabezpieczenie w ósemach ale tu na forum rozwiano mi watpliwości |
|
|
|
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2016-05-25, 16:16
|
|
|
dupa dupa dupa właśnie tez kiedyś sugerowałem sie tym ale prawda okazała sie gorzka że to ''pic na palec'' i z blokada nie ma nic wspolnego chociaz super wby było zeby byla ta opcja |
|
|
|
|
|