|
Autor |
Wiadomość |
djbinek
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Przemo
Jeżdzę: A4 B5, BMW E38
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 29 Sie 2010 Posty: 68 Skąd: Toruń/Cork
|
Wysłany: 2010-09-26, 01:32 [ALL A8] Dlaczego takie drogie części blacharskie?
|
|
|
Witam! Jestem strasznie napalony na zakup A8 D2, koszty utrzymania czy spalanie mnie jakoś nie zniechęcają. A8 po lifcie co raz częściej osiągają ceny poniżej 25tys, a nawet są egzemplarze po 20 czy 19 tys :-P . Jak wiadomo, zdarzają się wypadki. I tu nasuwa się moje pytanie: Dlaczego takie drogie części blacharskie? Na przykład za kompletny przód przed liftem trzeba dać co najmniej 3500zł, sam zderzak do wersji po lifcie dostaniemy za 2000zł (bez chromów i belki). Bardzo za to dziwią mnie ceny zderzaków, grillów, masek i lamp A8 D3, są często sporo tańsze niż w starszej D2. Wiem, że A8 jest z aluminium, ale skąd taka rozbieżność w cenie między D2 a D3 (z korzyścią dla D3)?
Gorąco pozdrawiam! |
_________________ = Audi A4 B5, BMW E38 =
http://www.myspace.com/djbinek/
http://www.chomikuj.pl/djbinek/
|
|
|
|
|
|
|
|
klon_84 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-09-26, 12:09
|
|
|
Ja podejrzewam ze dzieje sie to tak ze wecej jest osob chetnych na czesci do d2 tzn szybciej schodza wiec czemu by nie zarobic - tak mysla handlarze czesciami ktorzy najczesciej wymyslaja ceny jak z kosmosu. Nowych d3 poderzewam ze w przypadku nawet kolizji wlascicele decyduja sie na naprawe z ASO bezgotowkowo bo i tak nie ma szkody calkowutej co w przypadku d2 gdzie w tym modelu nawet najmnijsza kolizja moze sie skonczyc szkoda calkowita wiec wtedy wlascicele tych aut sami decyduja sie na naprawe na uzywanych czesciach i nabijaja kase wlascicelom szrotow a jak pisalem wyzej ci i tak wychodza z zalozenia ze klijent i tak kupi zdzieraja jak za zboze...pozdrawiam ;-) |
|
|
|
|
|
|
|
mdamian
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3
Pomógł: 84 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 2107 Skąd: 3-miasto
|
|
|
|
|
tomekzabrze
Moje A8
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: S8 D2 340
Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Paź 2009 Posty: 306 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 2010-09-26, 17:07
|
|
|
jak jestes tak bardzo napalonu u planujesz zakup polifta za 20 tys czy 23 to pomysl o kosztahc utrzymania podwojnie |
|
|
|
|
|
|
|
bronko86
Moje A8
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: bronek
Jeżdzę: D3 ON exS8
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 28 Lut 2010 Posty: 87 Skąd: dolnyslask
|
Wysłany: 2010-09-26, 19:36
|
|
|
tomekzabrze napisał/a: | jak jestes tak bardzo napalonu u planujesz zakup polifta za 20 tys czy 23 to pomysl o kosztahc utrzymania podwojnie |
Dokładnie tak jest ;-) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|