|
Autor |
Wiadomość |
Cetek [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-08-28, 10:00 [Nasze Auta] 50 postów
|
|
|
hej, jestem tutaj nowy, przedstawiłem się już w odpowiednim dziale i chciałbym założyc swój temat, w którym będę mógł opisywac dalsze losy forumowego z resztą autka.
i teraz pytanie: jak mogę to zrobic skoro, żeby móc założyc temat muszę miec natrzaskane 50 postów :-|
ja rozumiem, że D2 ze względu na wiek może się sypac, może Wy zakładacie, że tak właśnie jest zawsze, więc bez problemu machnę 50 jak nie lepiej postów w dziale technicznym :roll: i wtedy będę mógł bez obaw się prezentować...
jak dla mnie jest to bez sensu. przywędrowałem tutaj z innego forum (volvoforum.pl) i tam nie ma żadnych ograniczeń dotyczących prezentacji swoich aut.
mógłby ktoś mi wytłumaczyć o co tutaj chodzi ?
pozdrawiam,
Michał |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2013-08-28, 10:41 Re: [Nasze Auta] 50 postów
|
|
|
Cetek napisał/a: | hej, jestem tutaj nowy, przedstawiłem się już w odpowiednim dziale i chciałbym założyc swój temat, w którym będę mógł opisywac dalsze losy forumowego z resztą autka.
i teraz pytanie: jak mogę to zrobic skoro, żeby móc założyc temat muszę miec natrzaskane 50 postów :-|
ja rozumiem, że D2 ze względu na wiek może się sypac, może Wy zakładacie, że tak właśnie jest zawsze, więc bez problemu machnę 50 jak nie lepiej postów w dziale technicznym :roll: i wtedy będę mógł bez obaw się prezentować...
jak dla mnie jest to bez sensu. przywędrowałem tutaj z innego forum (volvoforum.pl) i tam nie ma żadnych ograniczeń dotyczących prezentacji swoich aut.
mógłby ktoś mi wytłumaczyć o co tutaj chodzi ?
pozdrawiam,
Michał |
Generalnie błędnie rozumiesz to ograniczenie.
Nie chodzi o to, że D2 jest stare i psuje się często i że "natrzaskanie" 50 postów to pestka - to bzdurne tłumaczenie i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
W naszej ocenie dział "Nasze Auta" zawiera sporo informacji prywatnych o klubowiczach więc dostęp tam mają osoby które poniekąd zostały klubowo zweryfikowane. Owa wersyfikacja odbywa się w sposób naturalny czyli dołącza do nas nowa osoba której nikt nie zna, zaczyna udzielać się w różnych tematach, pomaga innym, pojawia się na spotach więc poznajemy ją też face-to-face i w miarę tej klubowej/forumowej aktywności osoba ta nabywa dodatkowych uprawnień jakimi jest właśnie dostęp do działu "Nasze Auta" jak i swobodny dostęp do działu ogłoszeń.
Nad tymi ograniczeniami dyskutowaliśmy tu wielokrotnie i zdecydowana większość aktywnych klubowiczów/forumowiczów popiera takie działania i zmian tu żadnych nie przewiduję, chyba że na bardziej restrykcyjne.
Ja również znam kilka innych for i klubów ale to, że u kogoś innego jest inaczej nie znaczy, że jest lepiej i nie znaczy, że nie mamy myśleć po swojemu.
Znam takie fora które są jeszcze bardziej zamknięte na osoby z zewnątrz - mają małą liczbę klubowiczów ale nikt nie robi tam z tego problemu - mają wyjątkowe auta i wyjątkowe klubowe/forumowe zasady i takie ich prawo ;-) |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
Druss
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D2 4.2 ; W203
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Sie 2011 Posty: 290 Skąd: Grodzisk Maz
|
Wysłany: 2013-08-28, 10:49
|
|
|
Myslę że chodzi tu o to żeby nie przychodził tutaj każdy przysłowiowy "Leszek" i pokazywał swoje auto i później je wystawiał w dziale sprzedam badz też na allegro pisząć że od klubowicz bądz znawcy/miłosnika marki.
Nabijanie postów nie będzie tolerowane i moderatorzy będą sypać ostrzeżeniami jak będziesz spamować specjalnie po to żeby nabić sobie posty.
Masz konkretną wiedzę w jakimś dziale, odpisuj na posty, pomagaj a później pochwal się swoim autkiem w odpowiednim dziale.
EDIT:
No i FOSS wyjasnił wszystko. |
|
|
tutenhamon
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
|
|
|
|
|
|
|
|
Cetek [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-09-02, 11:43
|
|
|
jasne, rozumiem regulamin i ogólne zasady.
po prostu przywykłem do innego forum, tutaj się wdrożę i dopasuję. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|