|
Autor |
Wiadomość |
rekin_no
Użytkownik
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Grzegorz
Jeżdzę: A8
|
Wysłany: 2010-10-04, 10:00
|
|
|
Identyczne koszta holowania są we Francji.
Wybrałem się ze 2 lata temu z moją narzeczoną ,beemką do Paryżewa. No i po powrocie spod wieży (ok. 02.00 w nocy -niedziela)do hoteliku zostawiłem auto na ulicy na wyznaczonym miejscu do parkowania (przede mną stały ze 4 auta) obok zadaszonego placu gdzie w ciągu tygodnia stały tam samochody i nie było tam parkometrów. Z rana gdy poszedłem po auto nie wierzyłem oczom :shock:!!Na miejscu gdzie stała nasza bunia siedzi stara uśmiechnięta wąsata żaba z materacami a na terenie zadaszonym odbywa się pchli targ :evil: No i zaczęło się latanie po komisariatach i parkingach. Ogólnie koszmar. Auto odzyskaliśmy dop.wieczorem.
Koszta: 96 euro parking
36 euro mandacik (w sumie nie drogo jak na UE )
Tak więc kochani nauczyłem się tego, że trzeba dobrze rozglądać się za znakami, gdy się parkuję, tym bardziej na obcym terenie(choćby to była 4 rano)gdyż stał tam znak jak wół po drugiej stronie ulicy, Informujący iż z soboty na niedziele od 4 rano odbywa się w/w targ (oczywiście wszystko po francusku)Lekcja francuskiego-bezcenna :peace: |
|
|
|
|
|
|
|
Pers
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Michał
Jeżdzę: A8
Wiek: 43 Dołączył: 28 Wrz 2009 Posty: 177 Skąd: Poznań/Suchy Las
|
Wysłany: 2010-10-04, 19:07
|
|
|
eXecutorR napisał/a: | a tu też ciekawe:
http://www.zyciewarszawy....awil_alfe_.html
cytat:
Straż miejska nie odholowała go wówczas, bo jak twierdziła jej rzeczniczka Monika Niżniak, samochód był tak zaparkowany, że doszłoby do jego uszkodzenia. |
No naprawde sie dziwie że w Stolicy pozwolili aby tak samochód stał zaparkowany!!!
W Poznaniu na 100% znalazł by sie u mnie na parkingu....
No sami zobatrzcie jak to wygląda???
W skranjych przypadkach kiedy to faktycznie ktoś udowodni że go nie było w kraju i nie wiedział o czasowym zakasie parkowania to za takie holowanie płaci Policja....
No przecies pożadek musi być , a twierdzenie że przy takim zaparkowaniu sie uszkodzi samochód to brednie no przeciesz obojątenie jaka firma by przyjechała to by autko zabrała przeciesz do kasa no nie???
A może autko było znajomą znajomego znajomka panó strażników :peace:
A jeszcze jedno byłem wczoraj na małej akzji i Straż Miejska może sumować wykroczenia...
Przykład :peace:
Koleś wjechał przodem w ulice jedno kierunkową (jazda pod prąd) 300zł
Zatrzymał sie na zakazie 300zł
Zatrzymał sie przed pasami 300zł
RAZAEM 900zł!!!!
Dotego doszło Holowanie z parkowanie 377+27
RAZEM 1304zł!!!!!! Dziękuje postoje |
_________________ Miłość od pierwszego kontaktu :-) |
|
|
|
|
|
|
|
eXecutorR [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-05, 08:47
|
|
|
Ostro w tym Poznaniu koszą
Tutaj w Warszawie też się dzieje, bo ostatnio pewna kandydatka na prezydenta miasta wpadła na pomysł, żeby straż miejska była wyposażona w decybelomierze, aby co głośniejsze motocykle czy samochody eliminować...
Chyba warto dodać, że straż miejska nie może (poza chyba jednym przypadkiem) zatrzymywać samochodów do kontroli...
Także jeden wieli LOL i nawet ROTFL |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|