Autor |
Wiadomość |
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2014-06-18, 04:35
|
|
|
Wyszło elegancko gładko, czysto i estetycznie |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-18, 13:08
|
|
|
No ale nie ma schowków a u mnie ich brak jest niedopuszczalny... |
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: ZF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2014-06-18, 15:06
|
|
|
Apophis napisał/a: | No ale nie ma schowków a u mnie ich brak jest niedopuszczalny... |
Albo rybki, albo akwarium :-D |
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-18, 16:00
|
|
|
krzychu22.p1i napisał/a: | Albo rybki, albo akwarium |
To chyba nie zbyt trafne porównanie bo akwarium i rybki to w sumie zawsze razem
Chyba że rybki zjem a w akwarium bedą pająki
Schowki muszą być i wiem że audio w D2 da sie zrbić bardzo ładnie bez takich kompromisów. Widziałem i słyszałem już projekty pewnej małej firmy ze Złotoryji ale to było w 2006roku.... |
|
|
|
|
|
|
|
krzychu22.p1i
Moje A8
Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
|
Wysłany: 2014-06-18, 20:22
|
|
|
Apophis napisał/a: | To chyba nie zbyt trafne porównanie bo akwarium i rybki to w sumie zawsze razem |
Noo nieeee Tu chodzi o wybór.. a dokładniej o to, że musisz wybierać pomiędzy czymś i nie możesz mieć dwóch rzeczy na raz Może trafniejsze będzie w tym m-cu: "Nie można mieć wszystkiego"
Jeśli decydujesz się na audiofilski zestaw w drzwiach to pozostaje schowek pod kierą, schowek pasażera, schodek pod podłokietnikiem, w podłokietniku i tylnych drzwiach. Każdy robi pod swoje widzi mi się...
Przemek jakie są koszta takiej modyfikacji? |
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-18, 21:37
|
|
|
krzychu22.p1i napisał/a: | "Nie można mieć wszystkiego" |
W tym przypadku drogi kolego właśnie można i dlatego takie ulepki mnie nie jarają. Zainwestował bym więcej i zrobił konkretniej jak juz bym chciał mieć super profi. No ale to moje zdanie. |
|
|
|
|
|
|
|
Przemek21
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Manual
Imię: Przemek
Jeżdzę: S8 d2
|
Wysłany: 2014-06-21, 10:32
|
|
|
krzychu22 koszty są spore i cały czas rosną ale projekt jest naprawdę gruby ,robię to z kolegą
który ma ogromną wiedzę o audiofilskim car audio i zajmuje się tym na co dzień .
zaczynając od profesjonalnego akumulatora do car audio o mocy 2400W/128Ah/2600A
potem porządna jednostka alpine ina-w910r podpięta pod procesor dzwieku z którego wychodzi odseparowany sygnał na głośniki niskotonowe sredniotonowe i wysokotonowe araz subwoofer ,każdy z tych sygnałów ma oddzielny wzmacniacz czyli lepiej się nie da <amasz
A parę słów do kolegi Apophis prawda jest taka że nie masz pojęcia o profesjonalnym car audio, nie mam schowków ponieważ żeby głośnik zagrał na prawdę dobrze musi być w obudowie którą trzeba wyliczyć pod dane głośniki (czyli odpowiedni litraż) jak zrobił bym schowki obudowy schowały by się głębiej i miał bym problem z otwieraniem okien ,jest drogi sposób który widziałeś obudowę głośnika stanowią drzwi i panel tapicerki sposób też dobry ale nie uzyskasz takiej dynamiki jak w pierwszym sposobie .
I jeszcze jedno twoje stwierdzenie że ulepki cie nie jarają nie będę komentował bo nie chce być złośliwy
> |
|
|
|
|
Przemek21
Moje A8
|
Wysłany: 2014-06-21, 10:43
|
|
|
Parę fotek jak będzie schowany sterownik do procesora dzwieku |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-21, 10:49
|
|
|
Racja ja nie mam pojecia ale maja je inni i jak widze cos poskladane niemal ze tak ze nic nie widac i co kosztowalo gruba kase a w aucie czuje sie jak w wiedenskiej operze to chyba swiadczy samo o sobie. Nie sztuka jest jak wiekszosc "profesjonalistow" zabudowac sobie polowe wnetrza glosnikami tylko zrobic sobie to tak by gralo i bylo jak najmniej widoczne. Moj gust jest taki ze zawsze razilo mnie takie zabudowywanie wnetrza. |
|
|
|
|
Przemek21
Moje A8
|
Wysłany: 2014-06-21, 11:11
|
|
|
A ty swoje, wiedz zrób to tak jak powinno wyglądać ciekawy jestem efektu,może jak wgłębisz się w temat zobaczysz że nie można mieć wszystkiego |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-21, 16:51
|
|
|
Wszystkiego nie ale można więcej. Nie pisał bym gdybym nie widział więc po co te spory?
Są głośniki droższe z jakiejś kosmicznej technologii i potrafią grac w innych warunkach i nawet w TV ogładałem nie jeden program na taki temat. To żadna nowość-wszystko zależy tylko od zasobności portfela.
Przewertuj sobie internet a znajdziesz wieś,profesjonalizm jak i majstersztyki.
Jeśli my tu mamy profesjonalizm to widać tamte są jeszcze wyższe.
Pytanie za 100pkt. Dał byś za audio tyle ile kosztuje przeciętne poliftowe D2? |
|
|
|
|
Gabriel
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Rafał
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 16 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Paź 2010 Posty: 565 Skąd: śląskie/Rybnik
|
Wysłany: 2014-06-21, 19:13
|
|
|
Ja tam audiofilem nie jestem. Mnie, tak jak Kolegę Apophis, powala na kolana porządne car audio. W Vectrze kolegi czuję się faktycznie jak w Apophis napisał/a: | wiedenskiej operze | Tyle że z kolegi jest audiofil i przebudował ten samochód całkowicie, a ile wygłuszeń wszelkiej maści poszło. Ja tego nie rozumiem, bo grało świetnie, ale jego to drażniło i wiem że wnęki na głośniki miał obliczane jakie mają być.
Przemek21, robi sprzęt audiofilski a nie dające czadu car audio. |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-21, 20:59
|
|
|
Nie jestem audiofilem-nie znam wg tego pojęcia |
|
|
|
|
Przemek21
Moje A8
|
Wysłany: 2014-06-23, 19:26
|
|
|
Apophis odpuszczam bo jak czytam twoje posty to widzę że ty po prostu tak masz
A dla jasności za car audio jakie będzie w tym aucie kupił bym przeciętne poliftowe d2
i jeszcze by spotą zostało |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-06-23, 20:10
|
|
|
D2 w którym widziałem owe audio te pierwsze D2 kilka ładnych lat temu dostało prezent za ponad 20tys zł... z montażem. |
|
|
|
|
|