Autor |
Wiadomość |
stillbadboy
Moje A8
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Kamil
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 25 Cze 2014 Posty: 254 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2015-01-12, 11:29
|
|
|
dzieki Vincent mam nadzieje że będzie jeszcze lepiej, a jeszcze troche zostało do poprawiania |
_________________ "Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali" |
|
|
|
|
|
|
|
stillbadboy
Moje A8
|
Wysłany: 2015-02-23, 14:48
|
|
|
jako ze temperatura przez weekend dopisala
to sobote spedzilem na warsztacie przyszlego tescia i szwagra od 11 do 7 wieczor, a niedzielka mycie i pucowanie.
zalozylem nową lampę tylną prawą , stara miala pekniecie, mialem popekane nadkola przednie wiec zostaly poklejone w miejscach pekniec, pekniecie na przednim zderzaku ktore gdzies tam na fotkach widac zostalo ogarniete i ciapniete narazie na czarno, czekam az bedzie pogoda sprzyjajaca lakierowaniu i zderzak jedzie do lakierowania.
do lakierowania kwalifikuja sie rowniez drzwi ale mozliwe ze wleca cale nowe w kolorze lz9u szybciej i bez malownia, tak czy siak zobaczymy jaka bedzie decyzja, pozatym autko jezdzi ma sie dobrze zbiera mandaty, daje radoche jak na 20letniego emeryta
hop na podnosnik, zderzak out, o dziwo przod nie bity
tu juz z wczoraj po myciu szampon z woskiem ( woskowane tydzien temu )
takie rzeczy??
pucu pucu nie ma mocnych na MOC
20lat... koncowki raczej do zmiany bo zwczajnie maja juz pekniecia, na oku jest wydeszek u szwagra ale zapomnialem przez weekend spytac pomierzyc itd a bylo auto na podnosniku ehh )
630koni pod plotem "ani jeden ani drugi nie "S":D
i mala zapowiedz kierunku prac
|
_________________ "Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali" |
|
|
|
|
|
|
|
rafalr93
Moje A8
Rocznik: 2011
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Rafał
Jeżdzę: A8 D4
Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 09 Wrz 2011 Posty: 153 Skąd: RZuwary
|
Wysłany: 2015-02-23, 14:56
|
|
|
Od kupna samochodu zrobiłeś już 170 000 km ? |
|
|
|
|
stillbadboy
Moje A8
|
Wysłany: 2015-02-23, 15:06
|
|
|
ehheeh nie licznik zmienilem tamtego lata z powodu padnietego fisa:) od czerwca to moze z 8 walnalem |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-02-23, 15:35
|
|
|
Kamil widze że dbasz Zaraziłes sie od nas czy tak jak my masz zboczenie?? |
|
|
|
|
stillbadboy
Moje A8
|
Wysłany: 2015-02-23, 15:50
|
|
|
zboczenie zaraza zostala z poprzedniego auta poprostu lubie jak cieszy oko, czysciutkie, zadbane, co by to nie bylo, rower skuter samochod
jakby byl worek bez dna to by byla cyfra a tak trzeba malymi kroczkami |
|
|
|
|
|
|
|
btuner
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 2800
Skrzynia: manual
Imię: Kristof
Jeżdzę: D2
|
Wysłany: 2015-03-02, 09:45
|
|
|
tak rzuciło mi się w oczy, że znaczek na tylnej klapie nie wygląda na wyśrodkowany.... |
|
|
stillbadboy
Moje A8
|
Wysłany: 2015-03-23, 12:14
|
|
|
odchwaszczania ciąg dalszy.
pewnego popoludnia w drodze z pracy 8 zaczela chodzic na 7 garczków, szybka inspekcja z Wiciem i okazalo sie ze padl jeden z modulow zaplonu, 3 dni pozniej byly zalozone oba nowe
za caluskie 100zl, wiec autko dostalo mega fajny prezent
ostatnio zmieniona zostala oslona przegubu,
jakis czas temu przyjebalem pod intermarche w jakies auto cofając dostal amortyzator prawy zderzaka ( odboj ) zderzak cofnal sie o dobre 2cm, zaopatrzylem sie w nowy odboj, zdjelismy zderzak a tam takie kwiatki :
okazalo sie ze juz ktos keidystylem poprawil... pozalowal 50zl na nowy odboj wiec ponakladal nakretek a na sztycy walnal opaske .... jednym slowem nasi tu byli
zeby bylo malo to ukrecila sie jedna sruba mocujaca odboj... wkurwiony bylem gotow rozwiercic to i walnac wieksza srube..., Cierpliwy szwagier rozwiercil nagwintowal i jest fabryka..
z milszych rzeczy prezent od Narzeczonej
taki rarytas przyszedl :
podlokietnik z polifta od Adriana
zmienilem amortyzatory klapy baganizka , teraz sie otwiera praktycznie sama
wymontowalem zestaw glosnomowiacy nokii, jest juz stary i arhaiczny, i w biurze i w aucie uzywam sluchawki jabry wiec tym bardziej jest zbedny, kabli troche bylo nie obeszlo sie bez sciagania oslon tunelu itd, jak widac a8 podlgoe ma "głęboką"
zdjalem chromowane oslony lusterek a'la s8 bo sie juz chrom "marszczyl"
Michał Wruszak namierzyl nr katalogowy spinek, spinki w boczkach drzwi teraz wszystko jest jak nalezy nic nie skrzypi i sie nie telepie.
mala rzecz a cieszy.. moze komus sie nr katalogowy przyda:
porządek musi być !
jak dobrze pojdzie to wkrotce bedzie zmieniony rozrząd ( zalezne od wolnego terminu )
czekam na nowe oslony lusterek
na koniec zainagurowałem wiosne w sobote myciem akrcher zalany do pelniusia, mysle ze juz moze stac w nieogrzewanym garażu
|
Ostatnio zmieniony przez stillbadboy 2015-03-23, 12:21, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-03-23, 12:19
|
|
|
Zakładaj te pierdziawke jakoś bo teraz w klubie moda na takie mody |
|
|
|
|
stillbadboy
Moje A8
|
Wysłany: 2015-03-23, 14:12
|
|
|
musi być cicho zadnego sportowego pierdzenia wypatrzajacego charakter komfortowego a8 . a mam pewne obawy co do tego tlumika wiec moze jakies koncowki wpadna estetyczne |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-03-23, 15:54
|
|
|
U mnie ciszy już brak....przez ciebie |
|
|
|
|
stillbadboy
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-08, 09:33
|
|
|
Apophis napisał/a: | U mnie ciszy już brak....przez ciebie |
ja nie mam z tym nic wspolnego
odchwaszczania ciąg dalszy
nowe wklady lusterek + nowe oslony lusterek, wkoncu zuzyte wklady i zniszczone chromy nie bija po oczach
data na nich byla 1995
teraz przynajmniej jest podgrzewanie
no i oslony na lusterka na miejscu
i troche siuwaksów
wycieraczke rain x polecam, tenzi prix tez mega kozak kazdy brud z felgi ruszy, za to piana tenzi porażka. |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-04-08, 11:03
|
|
|
stillbadboy napisał/a: | ja nie mam z tym nic wspolnego |
Przypomnieć ci co zapoczątkowałeś ??
A dzies ty te oslonki ganz neue wyrwał takie?? |
|
|
|
|
stillbadboy
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-08, 13:05
|
|
|
Apophis napisał/a: | stillbadboy napisał/a: | ja nie mam z tym nic wspolnego |
Przypomnieć ci co zapoczątkowałeś ??
A dzies ty te oslonki ganz neue wyrwał takie?? |
hehe
Maciek nakladki na alledrogo. 110zl raptem. Troche sie spasowania obawialem ale jest elegancko, wiadomo to nie ori s8 ale o niebo lepiej niz bylo. |
|
|
|
|
|
|
|
stillbadboy
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-29, 10:33
|
|
|
odchwaszczanie czesc: niewiadomoktora
1. zmienione świece DENSO T20TT
2. wymieniony atf na mobil ATF LT 7114 (dawny esso ) weszło niecałe 6litrów
3. świeży filtr MEYLE + USZCZLEKA dla potomnych numer czesci 100398 0003 ( do skrzyni 5hp19)
4. urwała mi sięwajcha od otwierania maski więc założona nowa ( dzieki Apo )
5. Zmienione wkońcu zimówki na letnie laczki
wymiana poszła w miare sprawnie poza tym że troche się zdziwiliśmy ze w skrzyni był Dextron szybka konsultacja z Michałem Wruszaakiem i Maćkiem i decyzja dextrona nigdy tu nei powinno być więc zalany mobil i za jakis tysiąc km spuszcze atf jeszcze raz i uzupelnie mobilem. Uszczelka z Meyle to niestety bibułka wiec dodatkowo uszczelnilismy cienka warstwa silikonu Victor Reinz ( z takim porecznym aplikatorem )
zeszło z wszystkim prawie 7godzin ;( ale i nikt nas nie gonił <hehe>
na piatek pozostała wymiana płynu we wspomaganiu i tu dla potomnych ( wiem ze takie info sie przydaja )
PLYN DO WSPOMAGANIA ZIELONY : FEBI 06162 na zmiane 2litry powinny starczyc. zdam relacje przy weekendzie
ze skrzynką nie było problemów ale przyznam się ze odkrecalismy ją z duszą na ramieniu ( czy czasem nie bedzie jakichs niespodzianek na dnie miski ) miska po zdjęciu bez niepokojących objawów, sam atf. <hura>
wyczyszczone umyte poskladane
|
|
|
|
|
|