|
Autor |
Wiadomość |
SamackA8
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Kamil
Jeżdzę: Audi A8 D2 , Audi A6 C6
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Kwi 2011 Posty: 383 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2013-03-13, 16:57 [D2 00 3.3TDI
] Rozrusznik
|
|
|
Witam. Jak się dostać do rozrusznika w a8 d2 3.3tdi 00'? Bo okazało się że mam do wymiany tuleje czy coś takiego na rozruszniku. Wiecie gdzie kupić te tuleje? Ciężko się dostać do rozrusznika? |
_________________ I love my A8, A6 and S3
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7 |
|
|
|
|
|
|
|
Patry
Użytkownik
Rocznik: 2001
Imię: Patryk
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2013-03-14, 00:07
|
|
|
Generalnie ciężko.
Do zwalenia zawieszenie, wózek, łapa i masa innych drobiazgów
Sam przerabiałem ten temat ze trzy tygodnie temu, zdechł mi rozrusznik i auto nie chciało odpalać, kręciło ale cholernie długo, bo miał małe obroty.
Ciężko jest z częściami do rozrusznika, tulejki dostaniesz w serwisie, chyba 47pln, szczotkotrzymacza nie kupisz, bo nie ma. Trudno dokupić do niego części, albo kupić regenerowany.
Mój rozpadł się praktycznie przy wyjmowaniu więc nie było czego naprawiać. Wkurzyłem się i pojechałem do serwisu, kupiłem fabrycznie nowy rozrusznik na fakturę i oddałem stary w rozliczenu. Po odjęciu wartości starego, rozliczeniu VATu itd w sumie nowy rozrusznik kosztował mnie około 850PLN więc do przyjęcia.
Sam policz, koszty wyjęcia starego około 200pln, regeneracja starego około 300pln,montaż regenerowanego kolejne 200pln, w sumie około 700pln, ale dalej jest regenerowany, niech się coś wysra ? koszty razy dwa. W przypadku nówki całość zamyka się kwotą około 1200pln.
Dlatego dla własnego spokoju dopłaciłem i kupiłem nowy, z gwarancją, i mam spokój na kolejne 10 lat i nie mam stresu że padnie gdzieś 500km od domu bo te regenerowane rozruszniki i alternatory już wielokrotnie przerabiałem, i co któryś miał defekt.
To nie jest niestety auto w którym rozrusznik zmieniasz dwoma kluczami w 15minut, gdyby tak było to kupiłbym używkę i nawet jej nie otwierał, założyłbym i miał to w d. :mrgreen: |
|
|
|
|
|
|
|
SamackA8
Moje A8
Rocznik: 2000
Imię: Kamil
Jeżdzę: Audi A8 D2 , Audi A6 C6
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Kwi 2011 Posty: 383 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2013-03-14, 17:04
|
|
|
Kolego Patry, a gdzie kupiłeś ten rozrusznik za tyle? Bo ja dzwoniłem teraz do serwisu audi noma 2 i powiedzieli że gdy oddam mój rozrusznik to muszę zapłacić za nowy 1550zł. Po odliczeniu 23% VATu wychodzi prawie 1200zł, a Ty mówisz że kupiłeś za 850zł sam rozrusznik. Jak by był za te 850zł to oczywiście kupiłbym nowy, ale gdy mam zapłacić 1500zł + wymiana to się nie opłaca.... |
_________________ I love my A8, A6 and S3
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7 |
|
|
|
|
Patry
Użytkownik
Rocznik: 2001
Imię: Patryk
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2013-03-14, 18:27
|
|
|
Idczak w Łodzi.
Męcz ich o rabat, ja dostałem 15%
Vat i dochodowy odejmujesz i wyszło mi około 850-900pln jakoś tak |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|