Wysłany: 2014-08-23, 13:10 [D2 00 4.2PB
] Antena Radia
Witam urwano mi antenke radia która znajduję sie na lewym tylnym nadkolu była ona wykrecana ale została urwana razem z bolcem do wkrecania także poszukuję kompletu antenki razem z całym modułem. Z tego co sie orientowałem w ASO jest tego duzo ale i tez bardzo drogo;(
Ponizej wysyłam zdjecię jaka antene kupiłem niby po liftotowa ale nie pasuje ;/
z góry dziekuję za pomoc POZDRAWIAM!
Ja w swojej przedliftowej a8 mam antene w blotniku od radia z tym że jest to antena wysuwana elektrycznie. Swoja droga właśnie przestała zbierać fale radiowe i szukam tego przyczyny.
_________________ Audi a6 c4 2.6 --> Audi a6 c5 2.8 quattro -- Audi a8 d2 4.2 quattro
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4172
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Adam
Jeżdzę: S8 D2 Pomógł: 13 razy Wiek: 42 Dołączył: 25 Gru 2013 Posty: 352 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2014-09-26, 18:05
Masz zasyfione zakonczenie anteny .Mozesz pobawic sie przy pomocy jakiegos elektrosolu polewac teleskop podczas gdy druga osoba wylacza i wlacza radio by antena sie wysowala.W tym czasie gdy antena jest tuz przed max wysunieciem postaraj sie zakrecic dolnym teleskopem.On wlasnie ma problem ze stykiem do elementu zbierajacego z elektroniki.Polewanie specyfikiem i w miare mozliwosci obkrecenie dolnym elementem powinno odczyscic styk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum