|
Autor |
Wiadomość |
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic FBG
Zasilanie: PB
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 1805 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2016-06-09, 22:19 [D2 00 4.2PB/LPG
] Dziwny dziwięk z okolicy silnika
|
|
|
Witam pisze w tym temacie gdyż dokładnie nie zlokalizowałem źródła pochodzenia tego dzwięku , jednakże troche rozjaśnie . Nigdy tego u siebiue nie slyszałem a ostatnio sklusiłem się na regeneracje kolektora , wcześniej miałem też remont asb i jakieś pobieżne wymiany złącz elastycznych w wydechu zacznijmy od początku
robiąc asb zapewne zrywali mi wydech nie raz (conajmniej 2x ) wiadomo to nie nowe układy swoje bolączki mają na złączach itd
później pojechałem na regeneracje kolektora wymiane zaworkow zwrotnych pod kolektorem itd
jak odebrałem auto nic nie słyszałem niepokojącego , następnego dnia udałem się do serwisu asb bo wcześniej jak mi poskładali wydech to rozszczelnił się na obejmach gdzieś po środku , pan wlazł pod auto opukał coś tam ciął i pospawał (chyba) no i kolejnego dnia zacząłem słyszeć ten dziwny dzwięk
dobiega z prawej strony jego regularność każe mi myśleć że to chyba coś z wydechem ewentualnie jakies rolki lub wiatrak ?
oceńcie sami - filmiki z dupy ale będzie wiadomo o co chodzi
https://drive.google.com/file/d/0BymT7bKNQ_XjaXZfRmdOaGlpNEk/view?usp=sharing
takie typowe "klok klok klok" WTF??
jeszcze tutaj ale na nagraniu totalny chaos
https://drive.google.com/file/d/0BymT7bKNQ_XjcnhPSHFzdHZBMU0/view?usp=sharing
jak przyloze ucho do prawego błotnika to to słychać bo się niesie
czasem nie słychac nic....
szukając w necie znalazlem film naszego forumowicza
https://www.youtube.com/watch?v=e40JciOU6O8
powiedział mi że winna była nieszczelność na złączu elastycznym
jutro jade to sprawdzić ale może was też coś takiego spotkało albo podsuniecie mi jakiś pomysł ? |
_________________ bądź sobą, wariatów też lubią |
|
|
|
|
|
|
|
fitman
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic + F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 03 Mar 2016 Posty: 72 Skąd: Gorzów Wlkp. Lubuskie
|
Wysłany: 2016-06-10, 06:21
|
|
|
Moim zdaniem to wydech, jedź spowrotem do serwisu ASB i niech to poprawią i tu albo coś z kolektorem albo gdzieś po drodze się rozszczelnił, zmieniali uszczelki pod wydechowymi ? |
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2016-06-10, 08:36
|
|
|
wszsytko było wymieniane
bylem u magikow od wydechow na zlaczach elastycznych jest cisza , to klepanie tez nie pojawia sie zawsze nie wiem od czego to zalezy ... szalu dostane , zastanawiam sie czy nie jest to jakis dzwiek od jakiejs rolki lub wentylatora ? |
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Rocznik: 2003
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2016-06-10, 21:05
|
|
|
kiedy to sie pojawilo, po naprawie ASB czy ssaka ? |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2016-06-10, 22:25
|
|
|
po naprawie ssaka jakos lecz 2 dnia pojechalem na poprawke wydechu - nieszczelniosc na obejmach przed tlumikiem srodkowym wiec sam juz nie wiem
a tutaj znalazlem swoj stary filmik jak mialem klopot z nastawnikiem tez to jest slyszalne wiec albo sobie nowy problem znalazlem albo ten dzwiek sie teraz bardziej uwydatnil po regeneracji ssaka
stary filmik z nastawnikiem
od 32sek do 40 tzn 2 odpalenie na filmie na pierwszym odpaleniu tego nie slychac
https://drive.google.com/file/d/0BymT7bKNQ_XjV0RWVkVFR04xeE0/view?usp=sharing
[ Dodano: 2016-06-11, 10:05 ]
no czekam na opinie speców forumowych |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|