|
Autor |
Wiadomość |
beyer28
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip+F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mariusz
Jeżdzę: A8 D2 FL & Calibra 2.0 8V
Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 14 Sie 2013 Posty: 871 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-07-06, 11:28 [D2 00 4.2PB/LPG
] raport na wyświetlaczu
|
|
|
Witam. Panowie pojawia mi się raport na wyświetlaczu za każdym razem po włączeniu radia,
RDS-TMC tuner: Connection to RDS-TMC tuner is faulty or could not be established!
Radio normalnie chodzi, wystarczy prawe pokrętło wcisnąc i raport znika. Po wyłączeniu tego pojawia się jeszcze raz i później już nie wyskakuje, do ponownego uruchomienia. Może miał ktoś z Was taki przypadek i jest w stanie napisac co zrobic, aby tego nie doświadczac, ewentualnie jeśli jest coś nie tak to jakoś to naprawic. dzięki pozdro |
|
|
|
|
|
|
|
pebo
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1442 Skąd: B.Podl.
|
Wysłany: 2014-07-06, 11:46
|
|
|
A może ostatnio coś programowałeś w aucie, wymieniałeś lub dostawiałeś? Tu trochę na ten temat. |
_________________ Bądź dobry jak chleb. |
|
|
|
|
|
|
|
beyer28
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip+F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mariusz
Jeżdzę: A8 D2 FL & Calibra 2.0 8V
Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 14 Sie 2013 Posty: 871 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-07-07, 08:10
|
|
|
Ja nic ostatnio nie robiłem przy radiu, no może poza podłączeniem transmitera ale to raczej nie od tego.ale ostatnio audi było w warsztacie i boję się, że coś mogli mi (...). Może uda się skasować vagiem <niewiem> dzięki |
|
|
|
|
pebo
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1442 Skąd: B.Podl.
|
Wysłany: 2014-07-11, 19:00
|
|
|
beyer28 napisał/a: | Ja nic ostatnio nie robiłem przy radiu, no może poza podłączeniem transmitera ale to raczej nie od tego.ale ostatnio audi było w warsztacie i boję się, że coś mogli mi (...). Może uda się skasować vagiem <niewiem> dzięki |
Może odłączali akumulator lub podłączali prostownik - a w audiku wrażliwa elektronika i mogło załapać błąd. W pierwszej kolejności zVAGować i dalej będziemy dumać. Możliwe, że skasujesz błąd i na tym się skończy. D2 jeszcze jakoś zleci, ale w D3 i D4 elektronika jest tak wrażliwa, że wystarczy dobra burza z piorunami i wyskakują błędy. |
_________________ Bądź dobry jak chleb. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|