Witam.Posiadam a8 d2 4.2 z lpg i silnikiem agf. Problem polega na tym że co któreś odpalenie faluje obroty i strzela, problem również podczas jazdy przykładowo przy 70km/h i delikatnie dotykam pedal gazu, to obroty falują ;/ sprawdziłem błędy to są takie:
16487 -Mass Air Flow Sensor (G70). Signal too High
00668 - Supply Voltage Terminal 30
53-70 Supply Voltage Too Low- Intermittent
00562 - Sensor for Oil Level Temperature (6266)
30-10. Oben Or Short 10 B+- Intermittent
00562 - Sensor for Oil Level Temperature (6266)
29.18 . Short lo Ground. Intermittent
18265 Load Signal: Error Message from ECU
Skrzynia świeżo po remoncie ( naprawa kosza forwardu, uszczelnienie i konwerter regenerowany)
Przeplywomierz wymieniałem na Bremi 30198
[ Dodano: 2023-11-29, 14:44 ]
Przepływomierz(bremi nowy nie cały rok) się zepsuł: przyspieszanie na chłodniejszym silniku i wyskakiwanie ESP i trakcja. Wróciłem na ori - problem rozwiązany.
Problem z odpalaniem i strzałami spowodowane sa pompa wtórnego powietrza, ja u siebie wypiąłem przekaznik od tego i tak zostawiłem, jedynie błąd w silniku(na zegarach czysto), o pompie wtórnego powietrza ale silnik już pracuje ok i nie strzela nic a potrafiło ogniem dawać 😅 prawdopodobnie do wymiany jest pompa. Tak może komuś się przyda. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum