Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D2 00 ] Zestaw naprawczy do anteny elektrycznej.  
Autor Wiadomość
koszatnik 
Użytkownik

Rocznik: 2000
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Piotr
Jeżdzę: A8 D2
Wysłany: 2012-01-06, 17:18   [D2 00 ] Zestaw naprawczy do anteny elektrycznej.

Mam pytanie odnośnie zestawu naprawczego do anteny elektrycznej. Czy w zestawie znajduje się ta czarna zębatka w kształcie koła, bo to ona właśnie mi padła. Wytarły się zęby w jednym miejscu i antena teraz wychodzi do połowy a potem słychać chrobotanie. Wiecie może czy taką zębatke można samą dokupić. Dodam zdjęcia żeby trochę naświetlić temat jak to w ogulę wygląda. [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f3bf6cb42e1ba84e.html]
[/URL]
Tak właśnie wygląda zębatka w kształcie koła którą potrzebuję.

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/98d198cadb1658da.html]
[/URL]
Antena do audi nr. seryjny to: 4D0 035 509 A

A tak wygląda antena z rozebraną klapką od góry.

Z góry dzięki za pomoc i zainteresowanie.

[ Dodano: 2012-01-07, 12:45 ]
Właśnie byłem w serwisie żeby kupić zestaw naprawczy do mojej anteny. I co się okazało: Nie ma zestawu naprawczego z tym kołem zębatym. Jest tylko bat z linką. Trochę to mnię rozczarowało, żeby w serwisie nie można było kupić odpowiednich części do anteny. Zapytałem jego czy mogę taką samą antenę kupić jak moja. Oczywiście wszedł do komputera i co; w systemie nie ma takiej anteny jak moja. Mieli ale inną, a wygląd miała uniwersalnej anteny i sobie odpuściłem.

Może ktoś wie gdzie można nabyć zestaw naprawczy z tym kołem zembatym?

Z góry dzięki za porady.

PiTeR 
Użytkownik

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Piotrek
Jeżdzę: A8 D3 W12
Wysłany: 2012-01-18, 17:54   

Też padło mi to koło zębate. Byłem dziaj w serwisie i facet wyszukał że był taki zestaw naprawczy do anteny. Składał się on z bata z linką plus właśnie to koło zębate. No ale niestety w ich systemie jest wiadomość że ten zestaw wycofano z produkcji w lutym 2011 no i ta część jest nieosiągalna. Pozostaje tylko antena uniwersalna lub jakaś używka

koszatnik 
Użytkownik

Wysłany: 2012-02-05, 18:28   Antena elektryczna fuba

Właśnie zakupiłem to koło zębate do antenny i rdzeń. Razem był to komplet. Bata nie kupowałem bo był w stanie dobrym i bardzo lekko chodził po przesmarowaniu. Potem jak poskładałem wszystko jak powinno i podłączyłem, antena wysuwa się do końca, ale jeszcze silnik pracuje i przeskakuje , tak jakby antena była za krótka. Ale jak wyłączę radio chowa się bez problemu. Potem wymieniłem też całe bebechy tej anteny,bo myślałem że coś nie tak z elektroniką albo z silnikiem. Okazało się że tak samo chodzi jak chodziła. wysuwa się do końca i jeszcze troche pryka i przestaje. Zastanawiam się czy ten problem leży gdzieś indziej. A tak na marginesie: Czy w antenie fuba znajdują się przekaźniki biegunów czy są gdzieś na zewnątrz w instalacji radiowej. Już sam nie wiem gdzie tego problemu szukać. Za długo podaje prąd do wysuwania anteny. Może miał ktoś z was podobny problem i wie jak z tym się uporać. Był bym wdzięczny za pomoc.

PiTeR 
Użytkownik

Wysłany: 2012-02-13, 00:03   

Kolego gdzie udało ci sie zdobyć to koło zębate?

koszatnik 
Użytkownik

Wysłany: 2012-02-13, 22:40   

Udało mi się dostać w serwisie który znajduję się w Angli i specjalizuję się w sprzedawaniu różnego rodzaju anten i części. Bardzo miły gość, naprawdę godny polecenia.
Za koło zębate czarne plus koło metalowe, bo to był komplet, zapłaciłem 23 funty. Maszt można kupić za 26 funtów, ale ja nie kupowałem, bo ja swój przeczyściłem i był dobry.

Ale teraz uwaga! Jak by ktoś chciał taką antenę naprawiać. Zdarza się, że nie pomaga wymiana koła zębatego tego czarnego. Trzeba też wymienić tą małą metalową zębatkę która chodzi właśnię w plastikowym czarnym kole zębatym.

Ja tak właśnię miałem. Wymieniłem koło plastikowe zębate. Maszt przeczyściłem, że chodził bardzo lekko. A jednak dalej tykało. Okazało się że te małe metalowe zęby też się ścierają. Na oko nie widać, ale jak się porówna z nową zębatką to widać. Tę małą metalową zębatkę też się osobno nie kupi. Występuję w komplecie razem z silnikiem, białą obudową i układm stalonym koszt to 31 funtów.

Jak chcesz to mogę się jego zapytać ile takich kompletów jeszcze ma. Ale jak widzisz, wszystkie rzeczy są sprzedawane razem w kompletach, i tanio to aż tak nie wychodzi. Napewno się opłaca naprawić, z tego powodu że jest orginalna, trwała i posiada amplifilter.

PiTeR 
Użytkownik

Wysłany: 2012-02-14, 16:09   

Musze w takim razie sprawdzić jeszcze raz czy ta mała zębatka na silniczku jest dobra
bo ta duża napewno jest wytarta. Narazie mam wysuniętą antene na stałe. A miał byś kolego możliwość wysłąć te zębatki do polski ?

koszatnik 
Użytkownik

Wysłany: 2012-02-14, 22:20   

Myślę że była by taka możliwość. Też mogę ci dać namiary do tego serwisu gdy byś chciał pogadać. Oczywiście w języku angielskim. Ale jak nie dasz rady, to spoko pomogę.

PiTeR 
Użytkownik

Wysłany: 2012-02-14, 22:47   

Dzięki kolego. Musze znaleźć troche czasu i rozkręcić tą antene jeszcze raz i sprawdzić zębatke na silniczku. Porobie zdjęcia części które bedą potrzebne i napewno bede cie prosił o załatwienie potrzebnych części.

Odpowiedz do tematu