Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic,
Zasilanie: ON
Imię: adam
Jeżdzę: a8 3.3 tdi
Wysłany: 2010-12-04, 09:55 [D2 '01 3,3TDI] Świeci się kontrolka ESP
witam kolegów a mianowicie świeci mi się kontrolka od esp podpinałem kompa i pokazuje blad cos z pompa i jak skasuje to jest ok do momentu jak wychodze z zakretu i dam wiecej gazu to ja zapali. i mam pytanie czy jest jakas osobna pompa do esp czy jest ona raczej w pompie z abs wielkie dzieki. a8 3.3 tdi q 2001 fl
Skrzynia: Automat
Imię: Karol
Jeżdzę: A8
Wysłany: 2010-12-05, 00:24
Cześć Kolego,
sprawdzałeś wszystkie czujniki abs? jeżeli tak to weź jeszcze sprawdź regulator napięcia na alternatorze. Słyszałem kiedyś takie 2 przypadki ze wadliwy regulator dawał objawy na ESP
Pozdrawiam
Karol
esp zima sie dosc często zapala urzadzenie działa pod obciażeniem wiec sprawdz najpierwe bezpiecznik ( chyba czerowna listwa drugi od konca ale poszukja na forum byl spis bezpiecnzikow) mialem ostatnio podbno ale mi sie pojawiał zaraz po ruszeniu i okazał sie jeden z bezpiecznikow
Skrzynia: Tiptronic,
Imię: adam
Jeżdzę: a8 3.3 tdi
Wysłany: 2010-12-06, 22:08
abs dziala mialem jeden padniety to kupilem nowy i jest ok. ale nie wiem co z tym esp komp pokazuje ze pompa. i mam pytanie czy jest osobna pompa do esp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum