|
Autor |
Wiadomość |
Rodman
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Tip
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D2 FL
|
Wysłany: 2018-01-16, 21:40 [D2 01 4.2PB/LPG
] Potrzebuję pomocy przy naprawie skrzyni
|
|
|
Macie kogoś w promieniu 100km od Leszna kogo możecie polecić z czystym sumieniem?
Nie wiem co padło, jakiś czas temu (z rok już będzie...) ruszałem pod lekką górkę na rondzie, dałem w palnik, obroty na 3 tys, auto stoi i nagle bum w tył jakby mi ktoś wjechał w tyłek, auto jedzie, ale tryb awaryjny skrzyni. Wyłączyłem silnik, tryb awaryjny zniknął, ale nadal (jak ciepły to bardziej i częściej) to łup przy dużym dodaniu gazu, na wyższych biegach rzadziej. Teraz padła do końca, nie idzie ruszyć nawet delikatnie, od razu tryb awaryjny (3 bieg chyba tylko jedzie)
Czytałem tu jakiś post, że podobno kolega Foss to rozbierał i konwerter (?) tylko trzeba zrobić, ale nie sądzę bym miał tyle szczęścia... Jak już ruszył to później biegi przełączał normalnie, tylko 1 i 2 jakby się ślizgało. Teraz umarło całkiem ;( |
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Zasilanie: PB
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2018-01-16, 22:20
|
|
|
Na forum jest sporo tego typu tematów, poczytaj i wyciągnij wnioski. Konwerter to raczej na pewno nie jest, bez demontażu skrzyni i zajrzenia do środka NIE ma co główkować ...paść mogło sporo różnych rzeczy. Pzdr. |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
|
|
|
Rodman
Użytkownik
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Tip
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D2 FL
|
Wysłany: 2018-01-17, 10:57
|
|
|
Chodziło mi o kosz, cokolwiek to jest
A najbardziej o polecenie kogoś z czystym sumieniem, kto wiec co robi i weźmie za to uczciwe pieniądze |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|