|
Autor |
Wiadomość |
CYRULIK
Użytkownik
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ireneusz
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2012-07-10, 10:45 [D2 94 4.2PB/LPG
] Pompa wspomagania
|
|
|
Po regeneracji maglownicy okazało się, że nie mam wspomagania przy niskich obrotach silnika po dodaniu gazu jest lepiej. Mechanik stwierdził, że po naprawie magiel jest mocniej spasowany (regulacja śrubką na maglu nic nie polepszyła) i pompa po prostu nie wydala już. Postanowiłem wymienić zatem pompę wspomagania, problem tylko w tym, że te do samochodów z regulacją hydrauliczną zawieszenia nie są już produkowane, a tym samym dostępne w ASO, a zamienniki nie występują. Moje pytanie jest takie: czy można założyć pompę przeznaczoną do aut bez regulacji podwozia do auta z regulacją, bez przeróbek typu wymiana sprężyn i amortyzatorów oraz zbiorniczka płynu wspomagania? Zaznaczę, że wcale mi nie zależy na tej regulacji wysokości podwozia. |
_________________ CYRULIK |
|
|
|
|
|
|
|
BJ
Użytkownik
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Bartłomiej
Jeżdzę: S8 D2, A8D2
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Lut 2010 Posty: 41 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2012-07-11, 23:31
|
|
|
Mam taką dwusekcyjną pompę wspomagania. Pozostała po przeróbce z nivo na zwykłe zawieszenie. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|