|
Autor |
Wiadomość |
Judo
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 09 Sty 2011 Posty: 222 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 2015-04-24, 08:01 [D2 94 4.2PB/LPG
] Rurka przy akumulatorze
|
|
|
Hej
Wczoraj wyjąłem akumulator w celu doładowania, dzisiaj jak go wkładałem moim oczom ukazała się jakaś nie podłączona rurka, wygląda jak od centralnego, czy to jakiś wężyk do skroplin jest ? Dodam , że od momentu kiedy auto stało tydzień nie używane mam problem z otwieraniem drzwi z pilota w kluczyku, zamyka i otwiera się tylko przez kluczyk.Stąd myślałem , że może akumulator jest słaby i go podładowałem.Jednak to nic nie dało.
Dedukuje ,że raczej nie jest to rurka od centralnego, bo kluczykiem wszystkie drzwi i klapa się zamykają... Co to może być ?
|
|
|
|
|
|
tutenhamon
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
|
Wysłany: 2015-04-24, 09:15
|
|
|
O ile się nie mylę to odpowietrzenie akumulatora .Niektóre aku miały z boku w pokrywie taki dzióbek i na niego właśnie naciągało się wężyk.
A wymieniałeś bateryjki w kluczyku ? Jeśli nie to spróbuj ,nie wiem czemu ale ja robię to bardzo często po miesiącu zawsze padają bateryjki i muszę wymienić na nowe . Kodowanie bardzo proste--
1.Włóż kluczyk do zamka zamknij auto z kluczyka pozostaw w zamku do momentu uzbrojenia alarmu - kontroluj diodę na pulpicie .
2.Otwórz auto kluczykiem
3.To samo zrób już z przycisku na kluczyku i gotowe |
_________________ Klimatyzacja problem Audi.
Amortyzatory, sprężyny, drążki, wahacze, łączniki, stabilizatory Audi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|