|
Autor |
Wiadomość |
Miras
Użytkownik
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 3.2
Skrzynia: 6hp19 Quattro
Zasilanie: PB
Imię: Miras
Jeżdzę: D3
Wiek: 52 Dołączył: 26 Lip 2010 Posty: 44 Skąd: Oberschlesien
|
Wysłany: 2012-01-27, 23:58 [D2 00 3.7PB/LPG
] Stara generacja LPG ???
|
|
|
Czy jest to możliwe aby A8 z 2000roku miało zamontowany gaz nie sekwencje tylko tą starszą generacje.Nie wiem jak ona sie fachowo nazywa ale nazywają ją jednopunktowa czy jakos tak(ponizej zdjecie takiej instalki gazowej)
Jak tam może być zamontowane zabezpieczenie przed strzałem,itd.
|
|
|
|
|
|
|
|
sylwekr
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sylwek
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 20 razy Wiek: 47 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 674 Skąd: Łowicz
|
Wysłany: 2012-01-28, 07:30
|
|
|
Na zdjęciu za wiele nie widać (wszystko może być pochowane i tylko reduktor widzę). Zdejmij górną osłonę silnika i zobacz czy są wtryski od gazu. Jeśli nie wiesz jak wyglądają, to wklej zdjęcie bez osłony. W papierach od instalki powinno być napisane z jakich elementów instalacja się składa. Napisz tutaj co tam jest, to będzie można ocenić na ile dobra do tego auta instalacja jest zamontowana.
Kolega parę lat temu kupił Forda, ze świeżo założoną instalacją. Instalacja była założona 1 generacji do silników z gaźnikiem z regulacją na śrubę. Nadawała się tylko do wywalenia. Ktoś założył ją aby łatwiej było sprzedać auto... |
|
|
|
|
|
|
|
tomi5
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Tomek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 7 razy Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 812 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 2012-01-28, 07:54
|
|
|
raczej zwykła, nie ma filtra fazy lotnej na wężu który idzie do ,,wtrysków". Jeśli to nie twoje auto, a ta instalacje jest już jakiś czas to daruj sobie to auto, tam było takie dawkowanie gazu że nie wiem czy nawet jak bys zacząl jeździć na Pb to komputer wrócił by do normy, zobacz ty ona juz nie kopci na niebiesko po odpaleniu, albo przegazowaniu na postoju.
Pomyśl sobie że odkąd jest ten gaz auto jeździło na ubogiej mieszance, myślisz w jakiej kondycji jest silnik?? |
_________________ Forum Audi A6.
Forum Audi A8. |
|
|
|
|
hipcio
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: 4hp
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 12 Wrz 2010 Posty: 476 Skąd: Ryki
|
Wysłany: 2012-01-28, 13:24
|
|
|
Reduktor na 99% Zavoli do 2 generacji LPG.
Jak mało przejechane i auto w bardzo dobrym stanie a cena zachęcająca to można sie skusic i przerobic na sekwencje. Jednak To już będą koszta napewno koło 2tysiaków.
Ja bym się mocno zastanowił i sprawdził czy nie strzela w kolektor poniewaź mogą by pogięte klapy zmieniające długośc. Mogło nawet wpaśc już kawałek metalu do cylindra i zrobic kuku. |
|
|
|
|
|
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-01-30, 20:31
|
|
|
Miras napisał/a: | Czy jest to możliwe aby A8 z 2000roku miało zamontowany gaz nie sekwencje tylko tą starszą generacje |
oczywiście , że się da , ale po co? to zgubne dla silnika ,mozna nawet zastosowac zamiast zwężki bernuliego , tzw gaźnik gazowy typu "blos'.....ale i tak jest lipa :-/ ............daj sobie spokój z trupem ;-) ......to wynalazek i skarbonka 8-) |
|
|
|
|
123mielony
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tiptronic F1
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: D3
Pomógł: 47 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2009 Posty: 1828 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2012-01-30, 20:39
|
|
|
Miras tak jak kolega zanjac pisze daj sobie spokój ktoś wsadził jakąś taniochę na sztukę aby tylko sprzedać dużą pojemność a Ty teraz się z tym chcesz mocować,ciekawe na czym jeszcze poprzedni właściciel przyoszczędził aż strach pomyśleć.Coś mi mówi że Ty już jesteś w posiadaniu tego samochodu z tą instalacją LPG :-( |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|