|
Autor |
Wiadomość |
Detter
Moje A8
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2012-11-13, 01:42 [D2 94 4.2PB/LPG
] Wycieki płynu chłodniczego - nie wiadom
|
|
|
Witam.
Borykam się od kilku dni z takim problemem:
Ucieka mi płyn chłodniczy... tj. znika ze zbiorniczka, rano widać plamę pod samochodem
- niemal pod samym zderzakiem, bardziej na lewo od środka auta (patrząc z przodu).
wygląda tak jak by kapał praktycznie z chłodnicy....
Ale nigdzie nie mogę namierzyć wycieku... wszystko pod maską jest suche...
Fakt że ostatnio wymieniałem czujnik temp. i termostat, ale te punkty sprawdzone dokładnie i nic nie widać...
Mechanik polecił mi wizytę u gaziarza (sam nic nie znalazł) i wymianę złączek od gazu z plastiku na metal (instalacja STAG 300) - ponoć plastik może się utleniać i puszczać...
Samochód musi postać więcej czasu, żeby cokolwiek było widać.
dodatkowo, od momentu jak zauważyłem wyciek: temperatura nie dochodzi do równych 90 stopni - trzyma się tuż przed tą magiczną granicą...
Temperatura nie skacze, trzyma cały czas ten sam poziom, ale jednak nie jest idealnie...
Cała sprawa zaczęła się kilka dni po wymianie czujnika i termostatu - ale pierwsze 4 - 5 dni wszystko było ok...
Dodam tylko, że zauważyłem również zwiększony apetyt na paliwko... (ale to może być spowodowane jazdą praktycznie po mieście w ostatnim czasie... |
|
|
|
|
|
|
|
szeryfisch
Moje A8
Rocznik: 1988
Silnik cm3: 6600
Skrzynia: AOD
Zasilanie: ON
Imię: Paweł
Jeżdzę: 1978 Lincoln Continental
Pomógł: 44 razy Dołączył: 31 Maj 2010 Posty: 1294 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2012-11-13, 21:47
|
|
|
chlodnica oleju a raczej jej polaczenie z blokiem. Taka malutka plastikowa rurka. Bedzie drogo. |
_________________ Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia |
|
|
|
|
|
|
|
Detter
Moje A8
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2012-11-13, 23:01
|
|
|
ojjjj... pocieszające.... no to już mam winowajcę: (o ile to ten element) miałem problemy ze skrzynią: a dokładniej z jej chłodzeniem... wiem że warsztat robiący skrzynie walczył z tą chłodnicą... jest szansa że tylko spaprali połączenie?
Ok, poczytałem trochę o tej chłodnicy oleju... Części nie są tragiczne, ale roboty fakt faktem jest... chyba będzie musiało poczekać 2 czy 3 tygodnie na wymianę rozrządu... to pójdzie przy okazji |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|