|
Autor |
Wiadomość |
davidgti85
Użytkownik
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Dawid
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2012-03-06, 10:36 [D2 98 2.8PB/LPG
] Uszkodzony zacisk hamulcowy???
|
|
|
Witam.
Mam problem z moim zaciskiem w aucie,mianowicie posiada on dość mocno wyczuwalny luz na prowadnicach.
Nawet przez felgę na postoju łapiąc go w rękę wyczuwam dość duży luz aż wydobywają się z niego stuki. :cry:
Słyszę to nawet podczas jazdy po dużych nierównościach :roll:
Moje pytanie jest takie:
Czy istnieje jakaś możliwość żeby to ogarnąć? Czy czeka mnie wymiana całego zacisku na inny? |
_________________ I LOVE VAG |
|
|
|
|
|
|
|
mdamian
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2Q
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3
Pomógł: 84 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 2107 Skąd: 3-miasto
|
|
|
|
|
|
|
|
sylwekr
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 2.8
Imię: Sylwek
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 20 razy Wiek: 47 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 674 Skąd: Łowicz
|
Wysłany: 2012-03-06, 12:28
|
|
|
Pierwsze to musisz to rozebrać aby zobaczyć na czym masz luz. Moze samo mocowanie zacisku ci się poluzowało. Zdejmij koło i zobacz gdzie ten luz występuje. Jeśli to klocki maja luz i stukają to mdamian napisał co trzeba zrobic. Jeśli to prowadnice może byc zacisk do wymiany. Rozpoznaj temat bo to może być błachostka lub powazna usterka - a z hamulcami lepiej nie czekać aż coś się urwie. |
|
|
|
|
toom_ek
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Tomek
Jeżdzę: Audi A8 D2 FL AQF
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 107 Skąd: warmińsko-mazurskie
|
Wysłany: 2012-03-12, 06:50
|
|
|
davidgti85 napisał/a: | Witam.
Mam problem z moim zaciskiem w aucie,mianowicie posiada on dość mocno wyczuwalny luz na prowadnicach. | , na prowadnicach masz trzy tulejki mosiężne można je w prosty sposób wyjąć, ja dorobiłem u tokarza wymieniłem i jak ręką odją, kiedyś opisywałem dość dokładnie ten zabieg. |
_________________ toom_ek |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|