|
Autor |
Wiadomość |
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2015-09-21, 21:46
|
|
|
Adoz napisał/a: | Byłem u elektryka i odczytał błędy z których wynika padnięta czujka położenia wałka rozrządu, jutro przyjdzie nowa to zobaczymy czy zadziała. |
Wałka rozrządu czy wału korbowego bo to istotna różnica? |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-09-21, 22:01
|
|
|
No własnie. Mi jak sie porobiły zwarcia na kablu od G28 to wywalało błedy obu az podjarało ecu. |
|
|
|
|
|
|
|
Adoz
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 2,8
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Adam
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2015-09-22, 09:32
|
|
|
Na pewno wałka rozrządu. Apophis, możesz rozwinąć swoją wypowiedz? co to jest ten kabel G28 ? jakie miałeś objawy ? bo ja właśnie na próbę zamontuje ten nowy czujnik, bo też w pewnym momencie miałem podejrzenie że ecu spalony. Jak wczoraj kręciłem pary razy to dziwne zjawiska miały miejsce nagle abs się zaświecił potem komputer zgasł to ja nie wiem może u mnie też ecu popalony. |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-09-22, 14:39
|
|
|
ja juz miałem w reku czujnik położenia wałka bo tak wskazywał VCDS. Objawy to auto gasło i odpalało kiedy chciało az zdechło na dobre. Doszedłem jednak że kabel od czujnika położenia wału(G28) jest zjarany i się rozpadał w rekach. Wymeniłam na ten oplowski zamiennik bo taki tanszy i był na miejscu i auto odzyło. Jednak przez zwarcie narobiło problemów w ECU ale to inna bajka. |
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Zasilanie: PB
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2015-09-22, 17:10
|
|
|
Adoz napisał/a: | Jak wczoraj kręciłem pary razy to dziwne zjawiska miały miejsce nagle abs się zaświecił potem komputer zgasł | Normalny objaw, przy wielokrotnej próbie odpalenia auta spada napięcie i zazwyczaj jako pierwszy melduje się sterownik ABS |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
Adoz
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 2,8
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Adam
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2015-09-22, 17:32
|
|
|
Dobra, czujnik położenia wałka rozrządu wymieniony silnik odpalił na dotyk.
Dzięki wszystkim za zainteresowanie i pomoc. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|