|
Autor |
Wiadomość |
pablitoMajster
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 2,8
Skrzynia: Automat 4hp
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2017-05-30, 17:52 [D2 95 2.8PB/LPG
] Wyciek oleju ze skrzyni i blokowanie 4h
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów! Panowie mam dość poważny problem ze swoja skrzynia 4hp-18, odkąd kupilem samochód zmagam sie z strasznymi wyciekami ze skrzyni, wszedzie gdzie nie stanę to plamy, wyciek jest na tyle poważny ze co jakis czas musze dolewać oleju do skrzyni poniewaz zaczyna sie blokowac, szarpac natomiast po dolewce wszystkie o objawy znikają aczkolwiek czuć zmianę miedzy biegami ale to tez nie zawsze bo czasami zmienia bardzo ładnie. Skrzynię mam wyciągnięta juz na wierzch i zabserwowalem wyciek z dwóch odpowietrznikow, pare kropel polecialo z lewej polosi i z wtyczki na końcu skrzyni. Moje pytanie czym moga byc spowodowane wycieki z odpowiedników ? Oleju raczej za duzo nie wlewalem natomiast wyciek z wtyczki nie wyglądał tak groznie zeby tyle go ubywalo a w dodatku ktos ja obsylikonowal . Posiada ktos jakies schematy owej skrzyni ? Z gory dziękuję za odpowiedzi i poniżej wrzucam pare fotek
|
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Zasilanie: PB
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2017-05-30, 20:24
|
|
|
pablitoMajster napisał/a: | Oleju raczej za duzo nie wlewalem | Raczej?! ...robiłeś to według procedury czy "na oko" ? |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
|
|
|
pablitoMajster
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 2,8
Skrzynia: Automat 4hp
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2017-05-30, 20:43
|
|
|
Odpalony samochód, lewarek w pozycji P, wlewalem az delikatne wyleci i zakrecalem boczny korek |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|