|
Autor |
Wiadomość |
tomekccc
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 50 Dołączył: 07 Gru 2009 Posty: 16 Skąd: Czarnków, wlkp
|
Wysłany: 2014-04-26, 19:12 [D2 95 3.7PB/LPG
] Centralny zamek i ogrzewanie.
|
|
|
Witam forumowiczów. Wrzucam temat do tego działu, może przypasuje. Otóż mechanik wymienił mi maglownicę. I to początek historii . Po odebraniu auta brak ogrzewania i za pomocą kluczyka nie mogę zamknąć auta. Zamyka tylko drzwi kierowcy. Pompki nie słychać. Otwiera bez problemu wszystki drzwi. Wtedy pompka działa. Podejrzenie padło na uszkodzoną krańcówkę w drzwiach ale okazuje się że szyby można domknąć z kluczyka. Aha pilot nie działa od wieków. W chlodniejszy dzień okazało się że auto na dodatek nie grzeje. Zawory nie puszczają ciepełka do nagrzewnicy. Po podaniu masy na zawór w aucie grzeje. Cuda jakieś. O ile się nie mylę to zamek i zawory ogrzewania sterowane są masą? Gdzieś ją urwali przy naprawie? Vag nie widzi zaworów bo nie ma takiej opcji a do modułu komfortu nie chce wejść. Rozebrane pół auta brak pomysłu. |
|
|
|
|
|
|
|
tutenhamon
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
|
Wysłany: 2014-04-27, 10:06
|
|
|
No właśnie , oddaj auto do warsztatu a oni zrobią ci wszystko tylko nie to co trzeba , Mechanik który pracował przy wymianie magla gdzieś coś nad ruszył , odłączył nie chcący i tam bym szukał przyczyny twoich problemów.Dla pocieszenia dodam że i tak nie wiele ci na psocił , mechanik który wymieniał mi rozrząd doprowadził do zalania auta ,błotniki zderzak popryskał szpachle m natryskowym i kazał mi to usunąć papierem 2000 .wyrwał drewnianą obudowę pozycjonera i wiele wiele innych .. |
_________________ Klimatyzacja problem Audi.
Amortyzatory, sprężyny, drążki, wahacze, łączniki, stabilizatory Audi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|