Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8
Wysłany: 2012-04-22, 21:17 [D2 95 4.2PB/LPG ] CAT + niepali na wszystkie
Czesc
Mam nowy problem z moją A8. Odpalam auto, przez ok. 10 sekund chodzi normalnie wkręca się itd po czym zapala się kontrolka CAT i auto przestaje chodzić na wszystkie cylindry, strasznie kuleje prawie wogóle niechce jechać. Co może być przyczyną od czego zacząć szukanie usterki?
Ja bym zaczął od kompa,aby wiedzieć jakie cylindry nie palą.
Jak już będzie wiadomo, to można kombinować np. z zamianą podzespołów miejscami. Ewentualnie coś innego wykombinować.
[ Dodano: 2012-04-22, 22:40 ]
A tak na marginesie to było wiele razy o takiej przypadłości i ładnie opisane co zrobić. Trzeba tylko zadać sobie minimum trudu 8-)
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8
Wysłany: 2012-04-23, 14:53
czytałem te tematy i niemam problemu po odpaleniu tylko na zimnym czy tez tylko na benie, u mnie problem wystepuje zarówno na cipełym jak i zimnym obojętnie benzyna czy gaz. Postaram się zczytać dzisiaj błedy może coś więcej się dowiem.
edit:
Problem rozwiązany przyczyną okazał się bezpiecznik który wypadł z jednej "kostki" pod maską zaraz obok kompa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum