|
Autor |
Wiadomość |
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2016-01-10, 20:26
|
|
|
Tylna jest odłączana wraz z zablokowaniem szyb tylnych na konsoli kierowcy.
A podpinałeś się pod panel w nogach pasażera ? Nie pod bezpieczniki tylko bezpośrednio pod skrzynkę pod przekaźnikami.
Tam powinieneś się wpiąć by zapodać prąd na instalację. Minus ładujesz na budę a plusa już nie pamiętam na którą z tych nakrętek.
Ps by auto otworzyć to najlepiej by troszkę pracowało pod prostownikiem po wpięciu się. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
Daro_stg
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: auto
Zasilanie: PB
Imię: Darek
Jeżdzę: d2
Wiek: 37 Dołączył: 05 Lip 2013 Posty: 50 Skąd: Starogard Gdański
|
Wysłany: 2016-01-10, 20:47
|
|
|
ernesto napisał/a: | Tylna jest odłączana wraz z zablokowaniem szyb tylnych na konsoli kierowcy.
A podpinałeś się pod panel w nogach pasażera ? Nie pod bezpieczniki tylko bezpośrednio pod skrzynkę pod przekaźnikami.
Tam powinieneś się wpiąć by zapodać prąd na instalację. Minus ładujesz na budę a plusa już nie pamiętam na którą z tych nakrętek.
Ps by auto otworzyć to najlepiej by troszkę pracowało pod prostownikiem po wpięciu się. |
Pod przednią zapalniczkę. Pod przekaźniki nie podłączałem się tylko bezpieczniki (jakies 2 główne i 43,44). Jedyna opcja jaka widzę to zrobić to samo tylko nie przez prostownik a akumulator. Podłączając prostownik przechodził on w stan spoczynku, chyba ma za dużo zabezpieczeń i poprostu odcinał się. Teraz ładuję drugi akumulator z innego samochodu i spróbuje jeszcze raz. I teraz sobie obiecuje, że otworzę bagażnik wyprowadzę dodatkowe kable z akumulatora do kabiny |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2016-01-10, 22:45
|
|
|
A zapalniczka nie ma przypadkiem zabezpieczenia po zapłonie ?
Wepnij się w panel w nogach pasażera pod dywanikiem i tą pilśniową osłoną. Tam idzie bezpośrednio prąd od aku. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
adrian949 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-11, 07:58
|
|
|
ernesto napisał/a: | A zapalniczka nie ma przypadkiem zabezpieczenia po zapłonie ?
Wepnij się w panel w nogach pasażera pod dywanikiem i tą pilśniową osłoną. Tam idzie bezpośrednio prąd od aku. |
Ostatnio wpinałem się w tylną zapalniczkę i otworzyłem bagażnik. |
|
|
|
|
|
|
|
Nyku
Moje A8
Rocznik: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Radek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 3 razy Wiek: 31 Dołączył: 11 Sty 2015 Posty: 276 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 2016-01-11, 17:12
|
|
|
Ja zawsze w przekaźniki jeśli już zajdzie taka potrzeba, podaje prąd z innego aku, jak zapali się światło znaczy że prąd podaliśmy dobrze, wtedy przyciskiem na pilocie otwieram auto i gdy słychać że pompka centralnego ruszyła mamy dostęp do bagażnika. Uciążliwe jednak jest wyciąganie tych dywanów, cofanie fotela i odkręcania tej dechy |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-01-13, 15:31
|
|
|
Utrzymywać sprawność zamków i nie bedzie historyjek-niespodzianek. Co to za problem kilka razy w roku przesmarować WD i pomerdać w zamku kluczykiem. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|