|
Autor |
Wiadomość |
Kammil
Użytkownik
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Kamil
Jeżdzę: a8 d2
|
Wysłany: 2017-12-14, 12:45 [D2 96 3.7PB/LPG
] układ kierowniczy, wymiana kierownicy
|
|
|
witam, mam problem z kierownicą, ogólnie to poprzedni właściciel założył kierownice prawdopodobnie od a6 z jakąś dużą zębatką bez okablowania oraz zwijaka a zależy mi oczywiście na klaksonie, kupiłem oryginał, ma mniejszą zębatke, lecz mam problem w tym, że kolumna kierownicy ma małą zębatke a na nią chyba nałożona została przekładka na większą, czy to jest element staly czy powinno zejść, na oko powinno, ale juz tyle sie szarpałem że boje sie uszkodzenia. oczywiście mogę kupić cały wkład bo kosztuje grosze tylko czy jest to proste wymianie? dołączam zdjęcia obu kierownic i tych właśnie zębatek. proszę o pomoc
|
|
|
|
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 247 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5111 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2017-12-14, 14:40
|
|
|
Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie z regulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. W przypadku nie poprawienia, zostanie on usunięty |
|
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
Pepek
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Przemek
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 13 razy Dołączył: 29 Maj 2016 Posty: 526 Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: 2017-12-14, 16:18 Re: układ kierowniczy, wymiana kierownicy
|
|
|
Masz założoną tulejkę redukcyjną. Powinna normalnie zejść, ale z czasem się zapieka. Wystarczy ściągacz z separatorem albo kątówka dla odważnych Cała kolumna jest łatwa w wymianie, raptem kilka śrub. Ale jest trochę do rozbierania dookoła i za pierwszym razem mogą Ci zejść ze 2h. Do tego dochodzi demontaż stacyjki, a tam są zrywalne śruby zabezpieczające więc spawarka, rozwiercanie albo wykrętak. |
_________________ Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|