Witam
Mam pytanie pyrka mi wydech na łącznikach za kolektorami ( te na 3 śruby ) i tu pytanie czy tam powinny być jakieś uszczelki i jak się do tego zabrać bo ciasno tam jak cholera , czy faktycznie nie obejdzie się bez ściągnięcia sanek i opuszczenia silnika ?
no tylko z tego co widziałem musze wymienić te śruby bo są tak zardzewiałe że nic z nich nie będzie a ciasno tam strasznie i własnie może ktoś ma jakiś patent jak się za to zabrać
Te sruby to nie taka prosta sprawa - zamów je w ASO bo one maja lby w takich specjalnych wypraskach blokujących leb przed okręcaniem naokolo. Ja u siebie wymienialem wszystkie przy okazji wymiany konwertera w skrzyni biegow. Przy montażu warto tam posmarować pastą do wydechów bo jest tam troche korozji, którą nawet jak usuniesz to zostaną wżery w niektórych miejscach i trzeba je po prostu czymś wypełnić żeby po montażu szczelność byla.
_________________ Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum