Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Robert
Jeżdzę: A8 D2 Pomógł: 2 razy Wiek: 56 Dołączył: 09 Lip 2010 Posty: 485 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-04-09, 12:27 [D2 96 4.2PB/LPG
] Klimatronik - na auto nie działa
Witam
Miałem wyciek oleju ASB z chłodnicy (oringi do wymiany), po złożeniu całości (wyciągałem chłodnicę ASB, od klimy była tylko odsunięta) klimatronik nie działa na funkcji AUTO. Jaką bym nie ustawił temperaturę to na skali mam tylko 1 kreskę ("obroty" dmuchawy), ręcznie można ustawić i działa. Odpinałem jakiś czujnik przy chłodnicy płynu na dole, ale ponownie podłączyłem. Komp nie pokazuje błędów. Układ odpowietrzony. Odłączałem akumulator na 15 min w celu resetu.
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
Wysłany: 2013-04-14, 15:25
Ten czujnik na dole to czujnik wysokiego ciśnienia klimy ,lubi się zacinać ale .on odpowiada za załączenie wentylatora .tag że jak by z nim było coś nie tak to wentyl chodził by non stop tag że ta opcja z czujnikiem raczej odpada trzeba szukać innej przyczyny .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum