|
Autor |
Wiadomość |
LuK28
Użytkownik
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2015-08-03, 14:01 [D2 97 2.8PB/LPG
] Problem ABS i ESP VAG nic nie odnalazł.
|
|
|
Witam, wszystkich problem dotyczy mojej A8, a dokładniej ABS i ESP. A więc na start VAG nic nie wykrył, wszystkie czujniki ABS, pompa itp. są sprawdzone i sprawne. Problem polega na tym:
1. Po uruchomieniu pojazdu wszystko jest ok.
2. Wystarczy na postoju wykonać ruch kierownicą lub też ruszyć z miejsca - wtedy zapala się kontrolka od ABS i ESP ( nie zawsze, przy tym dochodzi 3 krotne piknięcie i na wyświetlaczu pojawia się wykrzyknik z nawiasami)
3. Jeśli wymienione błędy nie wyskoczą, podczas ruszania czuć lekkie blokowanie kół do momentu pojawienia się błędu.
4. Bez błędu ABS podczas hamowania odczuwalne jest podrzucanie pedału hamulca i słyszalne jest brzęczenie
Może ktoś z was miał już podobny problem, ja już powoli tracę siły..
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
Luk90asz
Użytkownik
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Titronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Łukasz
Jeżdzę: S8 D2
Wiek: 34 Dołączył: 16 Cze 2015 Posty: 1 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 2015-08-03, 14:43
|
|
|
Witaj, moge się mylić ale nie zaszkodzi sprawdzić, podejrzewam że wadliwy może być czujnik g-85 czyli pospolicie czujnik skrętu lub położenia kierownicy, nie musi być wadliwy żeby wywalalo błąd, może jego parametry są zakłamane i temu jest zonk... Posprawdzaj to na VAG-u, temat opisany na forum bo ostatnio z tym walczyłem, w sumie dalej walcze bo nie mogę znalezdz takiego jaki muszę wymienić... Jak ogarniesz wskazania napisz co i jak |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|