Autor |
Wiadomość |
SJake
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4172
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Jacek
Jeżdzę: Aluminium
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 192 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2010-01-16, 19:31
|
|
|
PEPOL D2 napisał/a: | .Czy to oznacza że mam napęd na przód? Gdzie mogę sprawdzić jaki mam napęd? :?: |
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś.
PEPOL D2 napisał/a: | Spójrz na lewy przedni błotnik swojego auta kolego Jacku. |
Nie wiem co od niego chcesz...
Zaraz się dowiem, ze mam malowany |
_________________ A8 4,2 quattro
A8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
S6 4,2 quattro
A6 2,8 quattro
A2 1,6 FSI
A6 TDI AEL
POLISHANGEL
|
|
|
|
|
|
|
|
PEPOL D2
Moje A8
Rocznik: 1988
Silnik cm3: 5.0
Skrzynia: Automatyczna
Imię: Łukasz
Jeżdzę: Mercedes Benz 500 Sec
|
Wysłany: 2010-01-16, 19:35
|
|
|
Bardzo ładny okaz :-D
|
|
|
|
|
|
|
|
pet3r
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: DSG
Imię: Piotr
Jeżdzę: Octavia II RS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Wrz 2009 Posty: 246 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 2010-01-16, 19:41
|
|
|
nie sugeruj się tym, co napisane w dowodzie. kucnij pod autem i zobacz czy masz tylny dyfer. albo daj VIN to znajdziemy w ETCE. |
|
|
|
|
gierobiala
Moje A8
Silnik cm3: AFB
Skrzynia: manual
Zasilanie: ON
Imię: G.
Jeżdzę: A6
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Wrz 2009 Posty: 302 Skąd: lubelskie
|
Wysłany: 2010-01-16, 20:42
|
|
|
PEPOL D2 napisał/a: | Spójrz na lewy przedni błotnik swojego auta kolego Jacku. |
Kierowany tą sugestią Jacek,pełen strachu i kłębiących się w głowie myśli,przerywając robienie kanapki z żółtym serem wybiegł w bamboszach na dwór,nie bacząc na to iż na dworze jest -18*C.Nie był już głodny,gdyż w drodze do auta,przerażony obgryzł wszystkie paznokcie.
"Błotnik,błotnik"-ta myśl nie dawała mu racjonalnie egzystować,jego oczy wskazywały obłęd,a zmysł równowagi zakłócony mętlikiem w głowie nie pozwalał na prawidłowe funkcjonowanie narządów ruchowych.Otwierając drzwi wejściowe wypuścił kota żony,który zdobywa puchary na wystawach...Nawet tego nie zauważył,potykając się o zaspy brnął do celu wiedziony tylko jedną myślą-"błotnik". Ostatnie metry do auta były najdłuższą drogą w życiu,ciągnęły się w nieskończoność,a Jacek,wyczerpany psychicznie nie dał rady nawet wstać na nogi pokonując je na czworaka...Wreszcie nastał kres jego mąk,jest przy błotniku,dotyka,przeciąga dłonią.....Odetchnął z ulgą,oryginał,to tylko ptasie gówno wyglądało jak zaciek lakieru.Usiadł,opierając się o swoją prześliczną felgę z RS6.Dysząc spojrzał na swoje stopy...Były gołe,nawet nie wiedział kiedy zgubił bambosze."Trzeba je znaleźć-pomyślał-to prezent od starej,zobaczy że nie ma to będzie dziawkać.." Wtem rozległ się pisk hamulców,a w tle dało się usłyszeć odgłos stuknięcia..
-Pier.olone koty w du.ę jeb.ne-te słowa było słychać nader wyraźnie-Skur.iel błotnik mi wgniótł,ku.wa trzeba będzie malować...Psik h.ju!!!!
Bambosze znalezione,kot przylazł po tygodniu, podobny do szczura ale dziwnie zadowolony,historii pana który kota trzepnął-nie znam...
SJake w tej historyjce nie chodzi o ciebie tylko o przedstawienie sytuacji,podobieństwo do osób rzeczywistych niezamierzona, pozwoliłem sobie na małą dygresję lecz w przypadku gdy poczujesz się urażony to ją usunę. |
Ostatnio zmieniony przez gierobiala 2010-01-16, 21:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
|
MorgothV8 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-01-16, 20:51
|
|
|
Nawet jako mod nie mogę potępić |
|
|
|
|
PEPOL D2
Moje A8
|
Wysłany: 2010-01-16, 20:58
|
|
|
Powaliłeś mnie na ziemie Pozdrawiam Kolegę Jacka.
Gierobiala-Skrzynka piw za zrozumienie tematu.
|
|
|
|
|
|
|
|
whisky
Użytkownik
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Jeżdzę: Audi A8
|
Wysłany: 2010-01-16, 23:30
|
|
|
Hmm....dawno nie było takiego tematu :d ....ostatni tego typu to o ile pamiętam instalacja gazowa notorycznie niszcząca tiptronic Panowie...bez obrazy ale moim zdaniem troche zdrowego rozsądku nie zaszkodzi czasem...A nawet jezeli nie mamy pojęcia o motoryzacji to zabierzmy do zakupu auta kogoś kto przynajmniej bedzie w stanie rozszyfrowac czy nasz obiekt westchnień będzie miał quatrro czy duo ;-) |
|
|
|
|
PEPOL D2
Moje A8
|
Wysłany: 2010-01-17, 10:14
|
|
|
Dla mnie oczywiste było jak zobaczyłem te cacko żeby dać parę grosza i zabrać je do ASO. Sprawdzone było wszystko łącznie z grubością powłoki lakierniczej itp.Natomiast jak już wcześniej wspomniałem przekonany byłem że quattro wychodziło tylko w silnikach od 4.2.I nic tu wspólnego nie ma znajomość motoryzacji.Moim zdaniem tego typu auta jeśli jedzie się nawet kupić ze znajomymi nawet mechanikiem cioci wuja trzeba sprawdzić w stacjach diagnostycznych. :peace:
|
|
|
|
|
|
|
|
gierobiala
Moje A8
|
Wysłany: 2010-01-17, 10:17
|
|
|
PEPOL D2 napisał/a: | Gierobiala-Skrzynka piw za zrozumienie tematu. |
PEPOL D2 ja zrozumiałem temat jak najbardziej lecz w mojej historyjce nie chodzi o kolegę Jacka ,bo on wie co ma....Chodziło mi bardziej o zobrazowanie i podsumowanie rozmowy tu się toczącej...A imię głównego bohatera można szybko zmienić....Wątek przewodni też... np:
PEPOL D2 napisał/a: | Więc nie pierdo.... mi tu że nie wiedziałem co kupuje. |
Kierowany tą sugestią Łukasz,pełen strachu i kłębiących się w głowie myśli,przerywając robienie kanapki z żółtym serem wybiegł w bamboszach na dwór,nie bacząc na to iż na dworze jest -18*C.Nie był już głodny,gdyż w drodze do auta,przerażony obgryzł wszystkie paznokcie.
"Quattro,quattro"-ta myśl nie dawała mu racjonalnie egzystować,jego oczy wskazywały obłęd,a zmysł równowagi zakłócony mętlikiem w głowie nie pozwalał na prawidłowe funkcjonowanie narządów ruchowych.Otwierając drzwi wejściowe wypuścił kota żony,który zdobywa puchary na wystawach...Nawet tego nie zauważył,potykając się o zaspy brnął do celu wiedziony tylko jedną myślą-"quattro". Ostatnie metry do auta były najdłuższą drogą w życiu,ciągnęły się w nieskończoność,a Łukasz,wyczerpany psychicznie nie dał rady nawet wstać na nogi pokonując je na czworaka...Wreszcie nastał kres jego mąk,jest przy tylnym zderzaku,brudząc pidżamę w kwiatki pochyla się zaglądając pod spód samochodu....Odetchnął z ulgą,quattro,teraz już wie na pewno.Usiadł,opierając się o zderzak.Dysząc spojrzał na swoje stopy...Były gołe,nawet nie wiedział kiedy zgubił bambosze."Trzeba je znaleźć-pomyślał-to prezent od starej,zobaczy że nie ma to będzie dziawkać.." Wtem rozległ się pisk hamulców,a w tle dało się usłyszeć odgłos stuknięcia..
-Pier.olone koty w du.ę jeb.ne-te słowa było słychać nader wyraźnie-Skur.iel błotnik mi wgniótł,ku.wa trzeba będzie malować...Psik h.ju!!!!
Bambosze znalezione,kot przylazł po tygodniu, podobny do szczura ale dziwnie zadowolony,historii pana który kota trzepnął-nie znam...
PEPOL D2 w tej historyjce nie chodzi o ciebie tylko o przedstawienie sytuacji,podobieństwo do osób i zdarzeń rzeczywistych niezamierzona, pozwoliłem sobie na małą dygresję lecz w przypadku gdy poczujesz się urażony to ją usunę.
Po prostu zależy jak kto interpretuje,co do skrzynki piwa to chętnie :mrgreen: |
|
|
PEPOL D2
Moje A8
|
Wysłany: 2010-01-17, 10:26
|
|
|
Tak właśnie zrobiłem :mrgreen: Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
pebo
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1442 Skąd: B.Podl.
|
Wysłany: 2010-01-19, 00:23
|
|
|
Hej giero! Tekściarz z Ciebie! Masz chłopie talenta! Świetne! |
_________________ Bądź dobry jak chleb. |
|
|
|
|
Klimass1
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 4HP-24
Imię: Sebastian/Dawid
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 4 razy Wiek: 51 Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 387 Skąd: Syców
|
Wysłany: 2010-01-20, 19:55
|
|
|
Tekściarz ? mało powiedziane Musi w MAM TALENT wystąpić ! :!: :-P |
_________________ Regulamin - reklama.
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców
A6 C6 BMK wymiana wtrysków? |
|
|
|
|
|
|
|
PEPOL D2
Moje A8
|
Wysłany: 2010-01-20, 21:19
|
|
|
Na pewno będę głosować na giero. :mrgreen:
|
|
|
|
|
gierobiala
Moje A8
|
Wysłany: 2010-01-20, 22:15
|
|
|
Klimass1 napisał/a: | Tekściarz ? mało powiedziane Musi w MAM TALENT wystąpić ! :!: :-P |
Tam wygrywają faceci w slipkach ocierający się o siebie,nie mam szans,wstydliwy jestem z natury :-P
Wolał bym się poocierać o jakąś piękną nieznajomą :mrgreen: |
Ostatnio zmieniony przez gierobiala 2010-01-21, 17:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
|
Klimass1
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 4HP-24