|
Autor |
Wiadomość |
Byschyek
Użytkownik
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2012-03-05, 22:39 [D2 97 3.7PB/LPG
] Mały kłopot z alarmem
|
|
|
Witam. Szukałem podobnego problemu lecz nie znalazłem.
Sytuacja w jakiej problem zaistniał:
Wysiadając z samochodu miałem otwarte wszystkie szyby i chciałem go zwyczajnie zamknąć z kluczyka-pilota, a następnie domknąć szyby z kluczyka-pilota. Szyby domknęły się do połowy jednak auto zostało już zamknięte, ku mojemu zdziwieniu nie mogłem go otworzyć z kluczyka-pilota. Fakt że szyba od kierowcy była domknięta tylko do połowy podsunął mi pomysł aby otworzyć drzwi od wewnątrz i pojawił się problem.
Włączył się alarm i nie mam pojęcia jak go wyłączyć, światła mrugają przez dłuższą chwilę i przestają, jednak sytuacja powtarza się gdy tylko otworzę drzwi.
Skutki problemu:
Przestał reagować na kluczyk-pilot, zablokowany bagażnik (nie da się otworzyć ani z kluczyka ani z guzika od wewnątrz) podobnie jak klapka wlewu paliwa, przycisk centralnego zamykania/otwierania który znajduje się w drzwiach kierowcy również nic nie daje.
Moje pytanie brzmi:
Jak wyłączyć Alarm w takiej sytuacji?
Czy da się to zrobić przez Vaga?
Chcę aby wszystko wróciło do normy.
Może jest to trywialny problem ale nie mogę sobie z nim poradzić, nie mam pomysłu.
A8 D2 3.7 (32V) 1997
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
tutenhamon
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
|
Wysłany: 2012-03-06, 19:32
|
|
|
Za brzmiało to jak .pomóżcie mi otworzyć zaparkowane auto .To normalne za każdym razem gdy ingerujesz w strefę ochronną auta ono reaguje właściwie . Po pierwsze Pozamykaj ręcznie te okna bo jeszcze jest zimno :mrgreen: no chyba że klima nie działa . po drugie odłącz aku... załącz ponownie po jakimś czasie . i na nowo zakoduj kluczyk powinno być OK. ale wcześniej sprawdz czujnik od maski i inne może któryś wykazuje otwartość |
_________________ Klimatyzacja problem Audi.
Amortyzatory, sprężyny, drążki, wahacze, łączniki, stabilizatory Audi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Byschyek
Użytkownik
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2012-03-07, 20:50
|
|
|
Nie mogłem się dostać do bagażnika bo centralny był zamknięty żeby odpiąć klemy. Mogłem natomiast uruchomić auto i nim odjechać ale przypadkowo wulkanizator miał program do wykrywania błędów, co zabawne: zamek centralny miał ich aż 9, błędy zostały usunięte, problem zniknął ale pojawił się nowy.
Nie działa pilot w kluczyku. Wymieniałem baterie i chyba się rozkodował a mam tylko jeden ale taki temat już chyba tu gdzieś był.
Można zamknąć temat. |
|
|
|
|
tutenhamon
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|