Wysłany: 2019-03-17, 20:26 [D2 97 3.7PB/LPG
] Problem z biegami 5hp19
Panowie potrzebuje jakiejś wskazówki.
Moje a8 ma mały duży problem 😢 od początku borykam się z brakiem 4tego biegu. Po podpieciu komputera wywalalo błędy 17101, 652, 18265 I słynny 526.
Z rzuciłem miskę I płytę sterującą, całą płytę wydmuchalem El. Zawory po czyscilem czujniki wszystko co możliwe. Nowy filtr nowy olej. W misce żadnych metalowych części nie było.
Jeśli ma to jakieś znaczenie w silniku były błędy sondy przeplywki i losowe wypadanie cylindrów.. Wszystko usunięte
Skrzynia nadal nie wrzuca 4 tylko redukuje jakby na 2 bieg tak jak było przed tem I przechodzi w tryb awaryjny. Na stałe jest błąd 526 a przy trybie awaryjnym wyskakuje błąd 17101. Gdzie szukać przyczyny? Bo już nie mam siły na ten samochód 😢
[ Dodano: 2019-03-19, 00:34 ]
Dziś trochę po jeździłem na tipie do 3ciego biegu i na zapietej 3 na skrzyni i do 3ciego biegu no powiedzmy książkowo bez szarpniec I zawachan 0 błędów. Jak wrzucam 4 to 2 albo I nawet 1, wyższe obroty I jedzie tryb awaryjny I 17101.
Może Panowie chociaż podpowiedzą który to czujnik? Ten z tyłu za płyta sterująca (widać go po zdjęciu miski) czy ten który jest na płycie sterujacej (do jego wymiany konieczny jest demontaż płyty sterujacej) wskazówki?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum